Prima pagină » Comunicate » Piaţa Artizanilor, primul târg slow food din Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului

Piaţa Artizanilor, primul târg slow food din Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului

Piaţa Artizanilor, primul târg slow food din Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului, reuneşte artizanii de produse alimentare, turiştii şi localnicii
Piaţa Artizanilor, primul târg slow food din Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului

Produse eco de la fermă, cârnaţi de Pleşcoi, vin bio, brânzeturi artizanale şi multe poveşti gastronomice din Ţinutul Buzăului îi vor încânta pe gurmanzi la prima ediţie a Pieţei Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub. Evenimentul de promovare a culturii gastronomice locale va avea loc pe 6-7 mai, în vecinătatea Hanului Moara Veche din comuna buzoiană Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioşi din Scorţoasa.

Târgul, organizat de comunitatea Slow Food Buzău Land, în colaborare cu Asociaţia Ţinutul Buzăului (care reprezintă Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului), are ca scop promovarea zonei ca destinaţie gastronomică, precum şi susţinerea micilor producători locali şi a proprietarilor de pensiuni care oferă turiştilor hrană sănătoasă, produsă cu ingrediente locale şi având grijă faţă de mediul înconjurător.

Timp de două zile, vizitatorii pieţei vor putea degusta produse renumite precum cârnaţii de Pleşcoi, picantul babic, covrigii de Buzău, vinul de Dealu Mare, dar şi multe alte preparate culinare delicioase pregătite de restaurantele pensiunilor din zonă, multe dintre ele urmând reţete tradiţionale, transmise din generaţie în generaţie. De la legume, fructe, specialităţi de miere, gemuri, zacuscă, brânzeturi maturate, mezeluri şi până la băuturile artizanale, precum sucurile de fructe, berea locală (printre care faimoasa „Colţi Amber Ale” şi miedul), toţi producătorii au în comun o abordare prietenoasă cu mediul şi respectarea principiilor slow food.

 

Comunicat furnizat şi asumat de Chapter 4 Communications Romania

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17676