Lumea modernă în care trăim ne permite să avem acces la soluţii inovatoare. Avem posibilitatea de a alege momentul în care ne dorim sau nu să fim părinţi, posibilitatea de a fi protejate de o sarcină care ar putea fi nepotrivită la un anumit moment. Contraceptivele au devenit o soluţie adoptată de foarte multe femei, însă nu trebuie să uităm că şi acestea îşi pun amprenta asupra corpului şi a stării noastre.Vestea bună e că există soluţii care pot compensa dezechilibrele nutriţionale cauzate de contraceptivele hormonale.
Contracepţia şi contraceptivele hormonale
Contraceptivele hormonale (pilulă anticoncepţională sau sterilet) sunt soluţia aleasă de foarte multe femei pentru a preveni o sarcină nedorită. Contraceptivele pot conţine hormoni care împiedică ovulaţia. Pilulele anticoncepţionale au o rată de succes de aproximativ 90%, dacă sunt administrate în mod corect şi luate la recomandarea medicului ginecolog. Acestea au şi numeroase alte beneficii, pe lângă prevenirea unui sarcini nedorite. Au un impact pozitiv asupra regularizării menstrelor reducând durerea din perioada ovulaţiei, dar şi crampele menstruale cu care te poţi confrunta. Totuşi, contraceptivele hormonale, atât pilulele anticoncepţionale, cât şi steriletele, au un impact asupra organismului nostru şi provoacă anumite dezechilibre pe care nu ar trebui să le ignorăm.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de DUX MD Pharma Solutions
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16107