Sindromul impostorului”, pe cât de răspândit, pe atât de puţin cunoscut, descris pe larg de psihoterapeuţii Kevin Chassangre şi Stacey Callahan în cartea cu acelaşi nume, la Editura Trei.
„Se estimează că între 62 şi 70% din populaţia generală se îndoieşte într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance la începutul anilor `80, când a început să studieze „Sindromul impostorului”. Cea care l-a identificat pentru prima dată în rândul pacienţilor săi studenţi, ca pe un sentiment persistent de nesiguranţă, preciza şi o altă caracteristică, şi anume că „majoritatea celor care suferă de un sindrom al impostorului (…) nu o declară deschis: mă tem că sunt un impostor. Dar, când aud vorbindu-se despre acest sindrom sau când citesc un articol pe această temă exclamă: Exact aşa simt şi eu, de unde ştiaţi?”.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16200