Realitatea de astăzi: despre munca la domiciliu, cum sunt angajaţii susţinuţi de către angajatori
Potrivit Legii nr. 81/2018, contractul sau actul adiţional încheiat în vederea desfăşurării activităţii în regim de telemuncă trebuie să aibă la bază acordul de voinţă al ambelor părţi.
Salariaţii şi-ar dori ca angajatorul să le asigure costurile pentru un psihoterapeut şi o parte din cheltuielile pentru lucrul de acasă.
Companiile trebuie să pună în aplicare o filozofie agilă în cadrul echipelor lor, pentru ca lucrul la distanţă să funcţioneze fără probleme.
La începutul pandemiei de COVID-19, prima decizie bună luată de companii, în special de cele private, a fost aceea de a lucra de acasă, o decizie care a salvat multe vieţi şi care încă de actualitate. Această primă decizie bună a fost urmată de o a doua – angajatorii au devenit empatici şi le-au oferit angajaţilor lor o siguranţă financiară, acolo unde s-a putut, au înţeles faptul că aceştia au nevoie de o pauză în plus, şi-au sprijinit colegii care sunt părinţi şi pentru care totul a devenit şi mai greu peste noapte, le-au pus la dispoziţie specialişti cu care să vorbească despre provocările cu care se confruntă şi au fost oameni, înainte de orice altceva.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Mazars Consulting SRL
Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15440