- Home
- Comunicate
- BUCURESTI, (03.12.2024, 13:01)
Revoluţionarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad
Revoluţionarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad
Pe măsură ce industria agricolă evoluează, producătorii caută constant produse şi metode inovatoare pentru a-şi optimiza operaţiunile, a-şi proteja culturile şi a face faţă provocărilor moderne, cum ar fi combaterea dăunătorilor. Spinosad, o soluţie de origine naturală aprobată pentru agricultura ecologică, este o substanţă activă extrem de eficientă în produsele insecticide dezvoltate de Corteva Agriscience, compania internaţională de ştiinţă şi tehnologie agricolă. Spinosad este produs prin fermentarea bacteriei Saccharopolyspora spinosae, un microorganism descoperit iniţial în sol. Această metodă inovatoare de producţie îmbină procesele naturale cu tehnologia de vârf, oferind fermierilor un instrument sustenabil şi eficient de gestionare a dăunătorilor, care face o legătură armonioasă între agricultura ecologică şi cea convenţională.
Domnul inginer Cornel Bocovineanu, Director Tehnic al Cerasus Grup, consideră agricultura în regiunea Cotnari din România ca pe un echilibru precis între ştiinţă şi inovaţie. Cu un accent pe sustenabilitate, Bocovineanu integrând strategii avansate de gestionare a dăunătorilor în operaţiunile lor, bazându-se pe puterea insecticidului Laser® pe bază de Spinosad pentru a proteja culturile şi a asigura o calitate superioară.
Cerasus Grup, o asociaţie a producătorilor de fructe din judeţul Iaşi, gestionează peste 120 de hectare de livezi, producând cireşe, mere, pere şi prune. Înfiinţată în 2006, organizaţia a fost primul grup de producători din Moldova recunoscut de Ministerul Agriculturii din România. Astăzi, grupul este renumit pentru fructele sale de înaltă calitate, o mare parte fiind exportate, iar restul vândute în lanţurile de supermarketuri din ţară. În cadrul grupului, cele două ferme lider, Fructis Trading şi Multiprior SRL, aplică tehnici de ultimă generaţie în sistemele lor de livezi super-intensive şi clasice. Deşi cireşele domină producţia, merele, perele şi prunele sunt, de asemenea, o parte integrantă a portofoliului lor.
Comunicat publicat si furnizat de Mediafax
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=20510
Versiunea: mobil | completa