Prima pagină » Comunicate » Săptămâna Bucatăriei Italiene în Lume – ediţia 2023

Săptămâna Bucatăriei Italiene în Lume – ediţia 2023

Săptămâna Bucatăriei Italiene în Lume - ediţia 2023. La masă cu bucătăria italiană: stare de bine cu gust
Săptămâna Bucatăriei Italiene în Lume - ediţia 2023

Ediţia a VIII-a a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume este sărbătorită în România în perioada 8-23 noiembrie, cu un program bogat în iniţiative pregătit de Ambasada Italiei, ​​Agenţia ICE-Bucureşti, Camera de Comerţ Italiană pentru România, Confindustria România, Consulatul Onorific al Italiei la Cluj-Napoca, Comites România şi Academia Italiană a Gastronomiei.

Evenimentul, realizat la iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale, va avea anul acesta ca temă principală „La masă cu bucătăria italiană: stare de bine cu gust”. Obiectivul este acela de a evidenţia legătura dintre dieta mediteraneană, sinonimă cu un regim alimentar sănătos şi de bună calitate, şi starea de bine, înţeleasă ca un stil de viaţă corect şi sănătos. Arta culinară şi enologia sunt unele dintre cărţile de vizită preţioase ale Italiei: nu este vorba doar despre un fel de mâncare sau o reţetă, ci de un ansamblu de practici sociale, obiceiuri şi gesturi bazate pe numeroase cunoştinţe locale, ritualul colectiv al unui popor care consideră mâncarea drept un element al identităţii şi cultural. Din aceste considerente s-a născut candidatura Bucătăriei italiene, prezentată la UNESCO în luna iunie a.c., pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii, la treisprezece ani de la înscrierea dietei mediteraneene în aceeaşi listă.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de ADV COMMUNICATION

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18586