Schneider Electric desemnată cea mai sustenabilă companie din lume, de revista Time şi Statista

Schneider Electric desemnată cea mai sustenabilă companie din lume, de revista Time şi Statista

Schneider Electric a ajuns în fruntea listei „World's Most Sustainable Companies for 2024", realizate de către revista Time şi Statista. Această recunoaştere reflectă obiectivele ambiţioase ale Schneider Electric de a reduce propriile emisii, dar şi angajamentul companiei de a-şi ajuta clienţii să devină mai eficienţi energetic şi să-şi reducă emisiile.

Time şi Statista au folosit o metodologie transparentă, în mai multe etape, pentru a identifica cele mai sustenabile companii din lume în 2024. Procesul a început cu un grup de peste 5.000 dintre cele mai mari şi mai influente companii din lume. În urma unei evaluări riguroase în patru etape, clasamentul final a exclus industriile nesustenabile şi a luat în considerare factori precum evaluările externe şi angajamentele de sustenabilitate, practicile de raportare corporativă şi indicatorii de performanţă socială şi de mediu. Această abordare cuprinzătoare a produs un clasament care include 500 de companii din peste 30 de ţări.

Atât Time, cât şi Statista au evidenţiat expertiza tehnologică a Schneider Electric şi programul Schneider Sustainability Impact (SSI). Acest program transformator conduce şi măsoară progresul companiei către obiectivele de sustenabilitate globală 2021-2025, contribuind la şase angajamente pe termen lung care acoperă toate dimensiunile de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG). Printre aceste progrese, compania a ajutat clienţii să-şi reducă emisiile de carbon, cu 553 de milioane de tone de CO2 economisite şi evitate din 2018. De asemenea, compania a făcut progrese semnificative în transformarea propriului lanţ de aprovizionare. Emisiile de carbon de la primii 1.000 de furnizori ai Schneider Electric au scăzut cu 27% de la începutul programului – iar 21% dintre cei mai strategici parteneri din lanţul de aprovizionare ai companiei au îndeplinit standardele de muncă decentă ale Schneider Electric.

 

Comunicat furnizat şi asumat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19802

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici