Se poate pune problema obligativităţii vaccinării copiilor?
Cu ocazia întâlnirii din data de 25 noiembrie 2021 a Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) s-a aprobat administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani. În ceea ce priveşte populaţia de peste 12 ani,menţionăm că vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech era deja aprobat.
Potrivit proiectului înaintat de către Ministerul Sănătăţii către Secretariatul General al Guvernului României, se propune completarea Hotărârii de Guvern nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România astfel: „13. prevenirea infecţiei cu SARSCoV-2 şi limitarea pandemiei COVID-19 în România, prin stabilirea de obiective de vaccinare pentru: a) anul 2022 – pe categorii de vârstă: – obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copii cu vârsta <12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticenţă parentală, urmând a fi reevaluată periodic.”
„În acest context, este tot mai des întâlnită întrebarea „Se poate pune problema obligativităţii vaccinării copiilor?”. Pentru a putea oferi un răspuns, vom analiza actele normative care îşi propun să reglementeze vaccinarea obligatorie.” afirmă Alina Tiocan, Avocat Iordăchescu & Asociaţii.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de PR & More
Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15651