Perioada pandemică a adus în atenţia curentă şi a schimbat, uneori chiar dramatic, habitatul interior, spaţiul intim în care foarte mulţi oameni îşi desfăşurau până atunci viaţa personală. Împletirea acesteia cu activitatea profesională, redefinirea şi delimitarea zonelor sau împărţirea aceluiaşi spaţiu cu mai mulţi membri, pentru un număr crescut de ore, toate au generat surse suplimentare de stres şi un surplus de anxietate, faţă de cel existent.
În acelaşi timp, cu toate aceste provocări, „casa a devenit un refugiu vital, a fost dintotdeauna, cu siguranţă, dar de data aceasta a devenit o urgenţă. Pentru că, în primul rând, s-a transformat într-un adăpost destinat supravieţuirii”, spune psihiatrul şi psihanalistul Alberto Eiguer. Autorul cărţii Sufletul ascuns al casei, recent apărute la Editura Trei în colecţia „Psihologia pentru toţi”, subliniază că nevoia de a schimba locuinţa, fie pentru acces la o zonă mai apropiată de natură, fie pentru un spaţiu interior mai mare, a devenit necesară şi o acţiune pusă în practică, pentru mulţi indivizi sau familii.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16908