Prima pagină » Comunicate » Istoria filosofiei, marea poveste a ideilor din ultimii 2500 de ani

Istoria filosofiei, marea poveste a ideilor din ultimii 2500 de ani

Istoria filosofiei, marea poveste a ideilor din ultimii 2500 de ani spusă de gânditorul britanic A.C. Grayling
Istoria filosofiei, marea poveste a ideilor din ultimii 2500 de ani
Marius Balan
11 aug. 2022, 12:45, Comunicate

Ce este existenţa? Dar cunoaşterea şi, mai ales, care e cea mai bună cale să ajungem la ea? Ce ar trebui să conteze cel mai mult pentru noi, oamenii şi cum ar trebui să trăim la nivel individual şi social, cum să ducem vieţi pline de sens? Din zorii umanităţii şi până în zilele noastre, aceste întrebări esenţiale despre natura umană, univers, societate, viaţă şi sensul ei au dat naştere filozofiei. Filosoful G.H. Lewes în secolul al 19-lea şi Bertrand Russell cu cartea sa cult „Istoria filosofiei occidentale” în secolul următor au oferit „o invitaţie şi o poartă de intrare” în fascinanta lume a ideilor. Filosoful britanic A.C. Grayling intră în acest dialog de idei şi oferă o replică în contemporaneitate, prin volumul Istoria filosofiei, publicat de Editura Trei. „Ambiţia este de a reitera realizarea lor în zilele noastre şi de a suplimenta demersul, privind nu doar (deşi mai ales) spre tradiţia occidentală, ci şi dincolo de ea, către celelalte mari tradiţii de gândire — indiană, chineză şi arabo-persană —, chiar dacă numai în linii mari, pentru a face unele comparaţii”.

Într-un volum de peste 600 de pagini, A.C. Grayling realizează o prezentare generală a istoriei filosofiei destinată atât publicului larg, cât şi celor care se specializează în domeniu. Indiferent de nivelul de pregătire, cititorii sunt invitaţi să pornească alături de unul dintre cei mai autorizaţi specialişti în filosofie într-o pasionantă aventură a ideilor care acoperă mai mult de 100 de gânditori şi o perioadă de 2500 de ani. A.C. Grayling realizează o prezentare a celor mai importante idei filosofice de la gânditorii presocratici până în zilele noastre. De la Thales, Pitagora şi sofişti, la „titanii” filozofiei antice – Socrate, Platon şi Aristotel – trecând prin marile curente de gândire (cinism, epicureism, stoicism, scepticism şi neoplatonism), A.C. Grayling invită cititorii în universul filosofiei medievale şi a Renaşterii.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16593