SGS, SAU CUM SĂ CREEZI VALOARE PENTRU SOCIETATE PE TERMEN LUNG

SGS, SAU CUM SĂ CREEZI VALOARE PENTRU SOCIETATE PE TERMEN LUNG

De mai bine de 140 de ani, SGS este sinonimul încrederii. Povestea firmei începe în anul 1878, atunci când un tânăr antreprenor inspectează un transport de grâne importat din Rusia, la sosirea acestuia la Rouen, în Franţa. Îşi dezvoltă rapid afacerea, pornind de la ideea că a oferi încredere şi siguranţă comercianţilor de cereale reprezintă o mare oportunitate, cu un potenţial de creştere enorm. În timp, această oportunitate s-a transformat într-un reper mondial al integrităţii şi calităţii.

În 1913 firma inspecta deja 21 de milioane de tone de cereale pe an în Europa, poziţionându-se ca lider detaşat pe acest segment. În 1915 sediul central este mutat de la Paris la Geneva, fiind adoptat numele de Société Générale de Surveillance, SGS.

În 1930 compania era deja activă în 30 de ţări, printre care şi România. În România activitatea începe în 1922, SGS stabilindu-şi operaţiunile în portul dunărean Brăila, într-o perioadă în care acesta era a doua cea mai mare piaţă comercială internaţională pentru cereale după Chicago. Până în 1927 a funcţionat sub numele SGS Jacques Salmanowitz - Société Anonyme Roumaine de Surveillance, iar apoi, până în 1947, sub numele de Société Générale de Surveillance SGS. Este clar că firma era reprezentativă în perioada respectivă, căci pe data de 30 septembrie 1922 domnul Salmanowitz este decorat de Regele Ferdinand I cu Ordinul „Steaua României” în grad de Ofiţer. Apoi, pe data de 6 septembrie 1929, primeşte din partea Ministrului Industriei şi Comerţului medalia „Meritul comercial şi industrial” clasa I. Nu în ultimul rând, pe 22 martie 1930, este decorat de Regele Mihai I cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

 

Comunicatul publicat şi furnizat de All For You Consulting

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19957

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici