De la troc în mijlocul satului, la pieţe, bazaruri, malluri, la platforme şi ecosisteme întregi de shopping, a devenit clar că schimbul de bunuri este terapie şi nebunie în acelaşi timp. Comerţul a definit dintotdeauna societăţile şi a contribuit la dezvoltarea acestora. Nu în ultimul rând, este un sector care aduce şi foarte multă inovaţie. În ziua de azi, cu atât mai mult, comercianţii apelează la fineţea psihologiei şi la tehnologie, pentru a transforma experienţa shoppingului într-una cât mai accesibilă, mai plcăută şi, desigur, mai profitabilă.
Ce înseamnă acest lucru pentru viitor? Simplu. Reducerea numărului de paşi de la gândul de cumpărare la decizia de cumpărare şi, în cele din urmă, la momentul tranzacţiei. „Am văzut-o în trecut în teleshopping sau în cardul de credit, o vedem acum în Amazon, Alibaba, eBay sau eMag. O să vedem tot mai mult facilitarea procesului de cumpărare, spre exemplu, prin streamuri live în care apeşi pe orice produs din imagine şi îl adaugi direct în coş sau prin aplicaţii AR care scanează orice obiect / haina / device electronic etc. şi îţi arată de unde poţi să îl cumperi şi în cât timp va ajunge la tine. Vrei să probezi haine de acasă sau să vezi cum se simte interiorul unei maşini? Poţi s-o faci direct din VR set. Şi, poate într-o încercare de a scapă de magazine fizice, chirie şi overhead-uri, vom vedea tot mai multe “human retail stores”, oameni care nu sunt doar ambasadori ai unui brand, ci adevărate „magazine” de la care poţi cumpăra orice deţin ei printr-un singur click. Şi asta nu se va întâmpla doar online”, este de părere Diana Stafie, fondatoare FutureStation.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17173