Strategii avansate pentru optimizarea sănătăţii viţei-de-vie

Strategii avansate pentru optimizarea sănătăţii viţei-de-vie şi productivităţii pentru fermierii din România

Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager pentru România şi Republica Moldova la Corteva Agriscience

Ţările europene sunt recunoscute pentru producţia de vinuri pe scară largă de secole, deoarece băuturile fac parte integrantă din mesele tradiţionale din întreaga regiune, iar suprafaţa mare cultivată cu viţă-de-vie dă naştere la creşterea producţiei de vin pe scară largă. Din acest considerent, prevenirea şi combaterea agenţilor patogeni şi asigurarea unui management eficient al rezistenţei şi valorificarea culturii de viţă-de-vie pe cât mai mulţi ani reprezintă o prioritate pentru fermieri.

Conform datelor furnizate de Eurostat1 în 2020, culturile viticole acopereau o suprafaţă de 3,2 milioane de hectare în ţările Uniunii Europene, echivalent cu 45% din suprafeţele totale acoperite de viţa-de-vie la nivel global. În plus, analiza platformei globale de date şi de business intelligence Statista pentru acelaşi interval de timp a raportat că în România, o ţară cu o istorie viticolă ce datează din antichitate, suprafaţa totală de teren acoperită cu viţă-de-vie a fost raportată2 la 173,7 mii hectare.

Comunicat furnizat si asumat de Corteva Crop Solutions ROM S.R.L.

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19519

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici