Aproximativ 72% dintre copiii care accesează internetul s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare cibernetică online, această cifră crescând la 78% în categoria de vârstă 16-18 ani. Datele arată că 81% dintre copii intră online zilnic, iar 45% petrec mai mult de trei ore pe internet în fiecare zi. Cele mai frecvente activităţi, excluzând cele legate de şcoală, reprezintă vizionările unor clipuri video, jocurile sau utilizarea reţelelor sociale, unde ameninţări cibernetice sunt foarte frecvente. Acestea sunt concluziile unui raport elaborat de Boston Consulting Group (BCG) şi Global Cybersecurity Forum (GCF), intitulat „De ce copiii nu sunt în siguranţă în spaţiul cibernetic”, rezultat al unui sondaj global în care au fost chestionaţi 41.000 de părinţi şi copii din 6 regiuni şi 24 de ţări, şi al unei evaluări a celor peste 60 de organizaţii care se preocupă de protecţia copiilor în spaţiul cibernetic.
Raportul a constatat că, în timp ce 83% dintre copiii chestionaţi au spus că ar apela la părinţi dacă ar primi ameninţări online, doar 39% dintre părinţi au fost abordaţi de copii în legătură cu ameninţările primite online, ceea ce indică faptul că multe incidente rămân nedezvăluite. În plus, doar 41% dintre părinţi ar raporta poliţiei conţinutul problematic primit de copiii lor şi doar 34% ar raporta un astfel de conţinut la şcoală. Mai mult, în timp ce trei sferturi dintre părinţi stabilesc limite pentru timpul petrecut de copii online, doar 60% verifică activitatea acestora pe internet cel puţin săptămânal, iar 20% o fac doar o dată pe an.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de BDR Associates Communication Group SRL
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16971