Telemedicina ia avânt în România: platforma online Medic Chat numără peste 200.000 de utilizatori

Telemedicina ia avânt în România: platforma online Medic Chat numără peste 200.000 de utilizatori

Trendul ce a pornit în Vest de mai bine de 10 ani a prins avânt şi în România după pandemie, telemedicina devenind un concept din ce în ce mai popular. Acest fapt este confirmat chiar de liderul pe piaţa de telehealth în România, Medic Chat, care numără în prezent peste 200.000 de utilizatori. Pentru a înţelege mai bine nevoile românilor în această privinţă, fondatorul platformei, Emilian Rădoi, a demarat o serie de interviuri cu utilizatorii clinicii virtuale cu scopul de a depista cazurile în care comunicarea online cu medicul specialist se dovedeşte a fi un real succes.

Potrivit datelor de pe platformă, cea mai comună nevoie de telemedicină este în rândul celor care solicită interpretarea analizelor. În general, aceste cazuri nu necesită ca pacienţii să revină la spital pentru a primi tratament şi recomandări. Totodată, pentru pacienţii care se confruntă cu o afecţiune contagioasă, comunicarea online este cu atât mai utilă. „O serie interesantă de cazuri, în care aplicaţia s-a dovedit extrem de utilă din relatările pacienţilor, a fost generată de epidemia de rujeolă. Utilizatorii au putut afla diagnosticul, precum şi recomandările doctorilor, fără a intra în colectivitate”, povesteşte Emilian Rădoi, fondator Medic Chat.

O altă categorie de utilizatori ce se distinge este reprezentată de părinţii cu copii mici. Aceştia întâmpină destul de des dificultăţi pe parcursul etapelor de creştere, iar deplasările constante cu bebeluşul la medic pot deveni incomode şi obositoare. Un caz recent al platformei ne dezvăluie o mămică îngrijorată deoarece bebeluşul refuza să bea apă, iar medicul pediatru era plecat în concediu. Specialistul online i-a explicat că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât laptele matern are cel mai important aport caloric şi nutriţional la acea vârstă. În plus, acesta i-a indicat care ar trebui să fie aportul de apă din organism şi cum să fie administrat pentru uşurinţa bebeluşului.

 

Comunicatul publicat şi furnizat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19958

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici