Zi de zi, cel mai sofisticat computer din univers, creierul uman, duce la bun sfârşit miliarde de sarcini: vede, aude, se ocupă de orientarea în spaţiu, face raţionamente, imaginează, suferă, empatizează şi iubeşte – printre multe altele. Dar, de departe, „dintre toate miracolele complicate şi senzaţionale pe care le realizează creierul, memoria este cel mai mare” e de părere doctorul în neuroştiinţe Lisa Genova, autoarea volumului Ţine minte: ştiinţa de a memora şi arta de a uita publicat de Editura Trei.
Zilnic, de când se dau jos din pat, până la culcare şi chiar în timp ce dorm, oamenii folosesc memoria ca să îndeplinească toate acţiunile – mari sau mici, banale sau excepţionale – din vieţile lor. Dar mai presus de acestea, folosesc memoria ca să reţină „naraţiunea” propriilor existenţe, şirul de evenimente (mai mult sau mai puţin) semnificative care au ajutat la construcţia personalităţii şi identităţii lor. „Memoria îţi permite să ştii cine eşti şi cine ai fost, (…) este esenţială pentru existenţa umană”, explică specialistul în neuroştiinţe.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17081