Trupa Daoud din Franţa, marea câştigătoare a Jazz in the Park Competition 2024

Trupa Daoud din Franţa, marea câştigătoare a Jazz in the Park Competition 2024

Trupa Daoud din Franţa este marea câştigătoare a celei de-a şaptea ediţii a Jazz in the Park Competition, organizată în 5-7 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca. Considerată ”copilul problemă al jazzului francez”, aceasta a adus o nouă energie şi forţă pe scena jazzului. Inspiraţi din hip-hop, house italian şi jazz modern, membrii trupei au reuşit să creeze o muzică plină de groove, iar la Cluj au făcut senzaţie. Trupa a primit un premiu de 5.000 euro şi un contract la festivalul Jazz in the Park din acest an, aşa că vor putea fi ascultaţi din nou, în 30 august-1 septembrie 2024, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.

Locul doi a fost ocupat de Lyder Røed Quintet, din Norvegia, care au câştigat 3.000 euro, iar locul trei, cu un premiu de 1.000 euro, de MAGRO, din Germania. Premiul pentru cea mai bună formaţie românească a mers către Nonconformist Anthology, iar cel pentru cea mai valoroasă compoziţie către: Jazz Family Trio "ShekBand" (Ucraina).

Anul acesta, şi fanii au votat, iar premiul publicului a mers către: Zouratie Kone Trio din Belgia, o trupă centrată pe personalitatea lui Zouratié Koné, liderul grupului, maestru percuţionist, cântăreţ-compozitor şi fabricant de instrumente muzicale. Zouratié şi ansamblul său au oferit o fuziune unică dintre groove-ul african şi armonia jazzului şi un vibe unic în Parcul Central din Cluj-Napoca.

 

Comunicat furnizat şi asumat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19803

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici