Creşterea continuă a instabilităţii geopolitice din ultimii ani a dus la reapariţia competiţiei între marile puteri. Această tendinţă va exercita o influenţă marcantă asupra domeniului apărării pe termen scurt. Forţele de apărare se află într-o cursă de adaptare şi transformare, iar provocările la adresa dominaţiei occidentale în securitatea naţională vor necesita un răspuns coordonat în faţa numeroaselor probleme cu care se confruntă sectorul. În acest raport – Future of defense – încercăm să ne imaginăm cum va arăta lumea apărării spre sfârşitul acestui deceniu analizând modernizarea digitală rapidă, forţele geopolitice, câmpul de luptă şi sistemele de arme, activităţile emergente în spaţiu şi domeniul cibernetic, lanţurile de aprovizionare, ameninţarea crescândă a schimbărilor climatice şi viitorul muncii.
Este esenţial ca organizaţiile de apărare să accelereze procesele de integrare digitală, lucrând împreună cu partenerii din alianţe şi furnizorii comerciali. Se preconizează că în anul 2030 forţele de apărare vor fi mult mai digitalizate ca în prezent, încorporând capabilităţi de luptă de a cincea şi a şasea generaţie ce pot exploata întregul potenţial al noilor sisteme şi platforme de armament. Războiul din Ucraina a evidenţiat neadecvarea unităţilor individuale care acţionează fără a fi integrate şi sprijinite complet, ceea ce a dus la un război de uzură costisitor, risipitor şi în general ineficient.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de KPMG Romania SRL
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17397