Prima pagină » Comunicate » Vin spumant pentru sărbători. Şampanie, Cava, Prosecco

Vin spumant pentru sărbători. Şampanie, Cava, Prosecco

Vin spumant pentru sărbători. Şampanie, Cava, Prosecco
Vin spumant pentru sărbători. Şampanie, Cava, Prosecco
Cosmin Pirv
05 dec. 2022, 16:04, Comunicate

Vinul spumant fie că se numeşte şampanie, cava, prosecco, lambrusco, crémant sau cap clasique este obţinut prin fermentare pe drojdii într-un recipient etanş. Aşa se nasc bulele cremoase ale acestor vinuri care dau efervescenţă celor mai importante evenimente din vieţile noastre.

Şampanie, Cava, Prosecco. Terminologia corecta

Există două metode de elaborare a vinului spumant. Prima se numeşte metoda la tanc şi este utilizată pentru procerea vinurilor lambrusco şi prosecco şi cea de-a doua este numită metoda tradiţională şi se folseşte pentru elaborarea şampaniei, a vinului spumant spaniol cava sau a celui american crémant.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de LPG Distributors SRL

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17100