- Home
- Coronavirus
- (26.01.2021, 17:36)
- Luiza Paraschiv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
25% din cadrele didactice se tem să vină la şcoală. Cum vor merge copiii la cursuri de pe 8 februarie?
- Semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, dar nu ştim cum vor merge copiii la şcoală
- Sindicalist: 25% din cadrele didactice se tem să vină la şcoală
- Unii profesori din Dolj au făcut cereri către şcoli pentru a preda exclusiv de acasă
Urmărește
1411 afișări
Pe 8 februarie elevii încep semestrul al doilea. Cum vor învăţa copiii? Nu ştim exact. Nu ştiu nici profesorii, nici managerii şcolilor, nici părinţii. Sindicaliştii din educaţie spun că 25% dintre cadrele didactice se tem să revină în colectivitate.
Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului Spiru Haret Dolj, propune ca elevii şi profesorii care au boli cronice să rămână la şcoala online.
Constantin Lungulescu, preşedinte Spiiru Haret Dolj: Care au probleme de sănătate să meargă să-şi ia nişte certificate medicale şi pot să stea să facă şcoala online, cu un orar făcut special de şcoală pentru ei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Reîntoarcerea tuturor copiilor în clase este văzută ca un pericol şi de către unii manageri ai şcolilor. La Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova, de exemplu, în cele mai multe dintre clase învaţă peste 30 de elevi. Liviu Cotfasă, managerul colegiului, spune că unele săli nu au spaţiu suficient pentru a asigura distanţarea copiilor. Dar, şcoala are toate dotările necesare pentru a învăţa în scenariul hibrid.
Liviu Cotfasă, manager Colegiul Naţional Elena Cuza: Am asigurat în fiecare sală de clasă un calculator şi boxe, precum şi o cameră web. Legăturile sunt pe cablu, pentru o mai bună transmisie de date. Se observă că fiecare profesor se poate conecta la calculator. Vom încerca să distanţăm mesele, dar dacă vin integral la şcoală, va fi foarte greu de stat într-o astfel de sală mai mică. Am avut trei situaţii de cadre didactice cu boli cronice. Au făcut solicitare la şcoală, s-a aprobat prin Consiliul de Administraţie şi au susţinut cursurile online, în toamnă. Bănuiesc că în continuare va fi acelaşi lucru.
Profesorii sunt împărţiţi în două tabere. Simona Sanda este profesor de fizică la Colegiul Elena Cuza. Consideră că profesorul şi elevii trebuie să fie faţă-n faţă. În schimb, colega ei Ana Maria Ştefănescu, profesor de engleză, se teme că, atât elevii, cât şi profesorii s-ar putea îmbolnăvi.
Simona Sanda, profesor de fizică Colegiul Naţional Elena Cuza: Mi se pare destul de ineficient să fim doar jumătate la şcoală şi ceilalţi... Din experienţa semestrului trecut nu a fost tocmai în regulă.
Ana Maria Ştefănescu, profesor de engleză Colegiul Naţional Elena Cuza: Ne dorim să înceapă în condiţii de siguranţă. Asta însemnând că ar fi de acceptat şi un scenariu hibrid, cum a fost şi în semenstrul întâi, având în vedere că la noi, la colegiu, unele clase sunt destul de numeroase. Sălile, unele dintre ele, sunt mici.
- 63 dintre cele 94 de cadre didactice ale Colegiului Naţional Elena Cuza din Craiova s-au vaccinat deja cu prima doză de ser anti-COVID-19.
- La Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova au fost cumpărate 39 de camere web, 39 de videoproiectoare, calculatoare pentru fiecare clasă. Investiţia se ridică la aproximativ 100 000 lei.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe