25% din cadrele didactice se tem să vină la şcoală. Cum vor merge copiii la cursuri de pe 8 februarie?

  • Semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, dar nu ştim cum vor merge copiii la şcoală
  • Sindicalist: 25% din cadrele didactice se tem să vină la şcoală
  • Unii profesori din Dolj au făcut cereri către şcoli pentru a preda exclusiv de acasă
Urmărește
1411 afișări
Imaginea articolului 25% din cadrele didactice se tem să vină la şcoală. Cum vor merge copiii la cursuri de pe 8 februarie?

Pe 8 februarie elevii încep semestrul al doilea. Cum vor învăţa copiii? Nu ştim exact. Nu ştiu nici profesorii, nici managerii şcolilor, nici părinţii. Sindicaliştii din educaţie spun că 25% dintre cadrele didactice se tem să revină în colectivitate.

Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului Spiru Haret Dolj, propune ca elevii şi profesorii care au boli cronice să rămână la şcoala online.

Constantin Lungulescu, preşedinte Spiiru Haret Dolj: Care au probleme de sănătate să meargă să-şi ia nişte certificate medicale şi pot să stea să facă şcoala online, cu un orar făcut special de şcoală pentru ei.

Reîntoarcerea tuturor copiilor în clase este văzută ca un pericol şi de către unii manageri ai şcolilor. La Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova, de exemplu, în cele mai multe dintre clase învaţă peste 30 de elevi. Liviu Cotfasă, managerul colegiului, spune că unele săli nu au spaţiu suficient pentru a asigura distanţarea copiilor. Dar, şcoala are toate dotările necesare pentru a învăţa în scenariul hibrid.

Liviu Cotfasă, manager Colegiul Naţional Elena Cuza: Am asigurat în fiecare sală de clasă un calculator şi boxe, precum şi o cameră web. Legăturile sunt pe cablu, pentru o mai bună transmisie de date. Se observă că fiecare profesor se poate conecta la calculator. Vom încerca să distanţăm mesele, dar dacă vin integral la şcoală, va fi foarte greu de stat într-o astfel de sală mai mică. Am avut trei situaţii de cadre didactice cu boli cronice. Au făcut solicitare la şcoală, s-a aprobat prin Consiliul de Administraţie şi au susţinut cursurile online, în toamnă. Bănuiesc că în continuare va fi acelaşi lucru.

Profesorii sunt împărţiţi în două tabere. Simona Sanda este profesor de fizică la Colegiul Elena Cuza. Consideră că profesorul şi elevii trebuie să fie faţă-n faţă. În schimb, colega ei Ana Maria Ştefănescu, profesor de engleză, se teme că, atât elevii, cât şi profesorii s-ar putea îmbolnăvi.

Simona Sanda, profesor de fizică Colegiul Naţional Elena Cuza: Mi se pare destul de ineficient să fim doar jumătate la şcoală şi ceilalţi... Din experienţa semestrului trecut nu a fost tocmai în regulă.

Ana Maria Ştefănescu, profesor de engleză Colegiul Naţional Elena Cuza: Ne dorim să înceapă în condiţii de siguranţă. Asta însemnând că ar fi de acceptat şi un scenariu hibrid, cum a fost şi în semenstrul întâi, având în vedere că la noi, la colegiu, unele clase sunt destul de numeroase. Sălile, unele dintre ele, sunt mici.

  • 63 dintre cele 94 de cadre didactice ale Colegiului Naţional Elena Cuza din Craiova s-au vaccinat deja cu prima doză de ser anti-COVID-19.
  • La Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova au fost cumpărate 39 de camere web, 39 de videoproiectoare, calculatoare pentru fiecare clasă. Investiţia se ridică la aproximativ 100 000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici