- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (19.03.2021, 12:50)
88 de cazuri noi cu tulpina britanică, din 94 de probe secvenţiate
MedLife a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanică din 94 de probe secvenţiate: „Previziunile specialiştilor noştri s-au confirmat, tulpina britanică a substituit celelalte tulpini care circulau pe teritoriul României”.
Urmărește
372 afișări
Echipa de cercetare a analizat un nou lot de 94 de probe provenite de la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 88 conţin tulpina britanică a coronavirusului, ceea ce indică o prevalenţă de 94% pe lotul analizat, se arată într-un comunicat Medlife.
Pe de altă parte, specialiştii anunţă că nu au identificat în această etapă a studiului prezenţa altor tulpini, precum cea braziliană sau sud-africană.
Probele au fost selectate în mod aleatoriu şi au fost analizate în perioada 8 – 11 martie a.c. Cele mai multe cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului provin din Bucureşti – 37 pacienţi, Timişoara – 17 pacienţi, Cluj – 7 pacienţi, Braşov – 6 pacienţi, Sibiu – 4 pacienţi, Prahova – 3 pacienţi, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ilfov - câte 2 pacienţi/judeţ şi Arad, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Sălaj şi Teleorman – 1 pacient/judeţ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Până în prezent, MedLife a secvenţiat aproape 700 de probe, reprezentând 74% din totalul probelor secvenţiate în România (din datele disponibile), dintre care 239 au fost cu tulpina britanică B.1.1.7 şi 2 cu tulpina sud-africană B.1.351. În total, de la începutul acestui an, autorităţile române au raportat 469 de cazuri identificate cu tulpina britanică, 3 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană şi 2 cazuri cu tulpina braziliană.
„Din păcate, previziunile noastre s-au adeverit, practic tulpina britanică (B1.1.7) a subtituit tulpinile care circulau pe teritoriul României. Dacă în urmă cu două luni, doar 12% din probele analizate conţineau tulpina britanică, în prezent am ajuns la o prevalenţă de 94% pe lotul analizat. Această evoluţie nefavorabilă confirmă indicele ridicat de contagiozitate al noii tulpini şi explică creşterea constantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 din ultima perioadă. Capacitatea de transmitere şi infecţiozitate ridicată a tulpinii britanice ar putea să inhibe creşterea în frecvenţă a tulpinilor braziliană şi sud-africană. Acesta ar fi o veste bună întrucât vaccinurile disponibile par să fie mai puţin eficiente faţă de aceste aceste tupini. În continuare este extrem de important să se urmărească evoluţia tulpinilor care circulă pe teritoriul României pentru a identifica mutaţii noi care ar putea afecta contagiozitatea virusurilor şi eficienţa vaccinurilor. În acest sens, ne bucurăm de faptul că MedLife va continua programul de secvenţiere, urmând să revină constant cu informaţii actualizate. Reiterăm faptul că secvenţierea este singura metodă care permite urmărirea corectă a mutaţiilor noi apărute”, a declarat Dumitru Jardan, biolog şi coordonator al studiului de secvenţiere.
„Datele oferite de specialiştii noştri nu sunt deloc încurajatoare, mai ales în contextul studiilor internaţionale, care indică faptul că varianta britanică a coronavirusului nu doar că se răspândeşte mai repede, ci prezintă şi o rată a mortalităţii mai mare în comparaţie cu alte tulpini anterioare. Aşadar, în perioada următoare ne aşteptăm la creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de pacienţi internaţi la ATI şi chiar a numărului de decese. De aceea, e nevoie de multă prudenţă, atât din partea autorităţilor, cât şi din partea populaţiei generale. Vaccinarea rămâne o soluţie viabilă. Am început bine campania de vaccinare, dar dacă vrem să ajungem cât mai repede la o masă critică de persoane imunizate e nevoie să creştem dinamica, astfel încât să atingem o capacitate de vaccinare până la 100.000/zi. Aceasta este miza României pentru a reporni viaţa şi economia. Până atunci, măsurile de protecţie rămân esenţiale. De asemenea, decizia autorităţilor de carantinare etapizată este binevenită atât din punct de vedere al siguranţei populaţiei, cât şi din perspectivă economică”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 15:44
Cseke Attila, despre demiterea lui Klaus Iohannis: În 35 de ani încă nu am demis niciun preşedinte