Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat când ar putea autoriza vaccinul împotriva Covid-19

  • Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat că ar putea aproba primele vaccinuri Covid-19 până la sfârşitul anului sau începutul anului 2021
  • Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că agenţia ar putea aproba vaccinurile testate de Pfizer-BioNTech şi Moderna în „a doua jumătate a lunii decembrie”.
  • EMA a instituit o procedură rapidă, care îi permite să examineze datele privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor pe măsură ce acestea devin disponibile.
Urmărește
1948 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat când ar putea autoriza vaccinul împotriva Covid-19
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), care examinează în prezent cererile de autorizare de la trei solicitanţi, a declarat luni 23 noiembrie că ar putea aproba primele vaccinuri Covid-19 până la sfârşitul anului sau începutul anului 2021, notează Le Figaro.
 
Cu sediul la Amsterdam, misiunea acestei organizaţii este de a autoriza şi controla medicamentele din Uniunea Europeană. Unda verde dată de Comisia Europeană permite laboratoarelor să îşi comercializeze medicamentele în toate ţările din UE.
 
Declaraţia EMA vine după ce preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că agenţia ar putea aproba vaccinurile testate de Pfizer-BioNTech şi Moderna în „a doua jumătate a lunii decembrie”.
 
"Este dificil în acest moment să prezicem cu precizie termenele pentru autorizarea vaccinului, întrucât nu avem încă toate datele, iar examinările sunt în curs de desfăşurare," a spus EMA într-un e-mail. "În funcţie de progresul evaluării, EMA ar putea într-adevăr să poată încheia evaluarea candidaţilor mai avansaţi spre sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor," se mai arată în mail.
 
EMA a instituit o procedură rapidă, care îi permite să examineze datele privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor pe măsură ce acestea devin disponibile, chiar înainte ca o cerere formală de autorizare să fie depusă de către producător. Oxford / AstraZeneca, Pfizer / BioNTech şi Moderna sunt cele trei proiecte de vaccinare supuse acestei „revizuiri continue”.
 
AstraZeneca şi Universitatea din Oxford au anunţat luni că a dezvoltat un vaccin cu o eficienţă între 70% sau chiar 90% în unele cazuri, conform rezultatelor intermediare. Aceste rezultate par pentru moment mai puţin convingătoare decât cele ale concurenţilor săi Pfizer / BioNTech sau Moderna, a căror eficacitate depăşeşte 90%.
Formula britanică are, însă, avantajul de a utiliza o tehnologie mai tradiţională, astfel vaccinul va fi mai ieftin şi mai uşor de depozitat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici