- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (05.10.2020, 19:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alexandru Rafila: Trebuie să vedem exact care este principala sursă a acestei transmiteri comunitare. Din punct de vedere operaţional, vaccinarea va fi foarte foarte complicată
- Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că la nivel global, de 20 de ori mai multe persoane decât cele care au fost diagnosticate s-au îmbolnăvit de coronavirus, declară reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.
- Din punct de vedere operaţional, vaccinarea va fi foarte foarte complicată.
Urmărește
2919 afișări
Rafila: Din punct de vedere operaţional, vaccinarea va fi foarte foarte complicată
Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, aflat la Geneva la o dezbatere legată de evaluarea activităţilor OMS, a declarat, luni seară, la Digi24, că întotdeauna cifrele care rezultă după diagnosticări sunt mai mici decât cele care reflectă câtă lume a trecut prin boală.
OMS estimează că la nivel global de 20 de ori mai multe persoane decât cele care au fost diagnosticate s-au îmbolnăvit, ceea ce arată că se construieşte deja imunitatea de grup.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
„Dar mai avem cale lungă. 10% din populaţia globului este puţin. Ca să putem opri transmiterea avem nevoie de cel puţin 70 - 75 la sută din populaţie care să fi trecut prin boală şi atunci soluţia pe care toată lumea o aşteaptă este apariţia unui vaccin care să înlocuiască boala, ca să spun aşa”, a declarat Rafila.
Acesta a adăugat că, din punct de vedere operaţional, vaccinarea va fi foarte complicată, acest subiect fiind discutat în aceste zile şi la Geneva.
„Este legată de accesul echitabil la vaccin. Dar, dincolo de acces, distribuţia şi organizarea vaccinării pentru un număr aşa de mare de persoane într-un timp scurt este o mare provocare chiar pentru ţări dezvoltate, cum ar fi SUA, care îşi pun problema implicării chiar şi a Armatei în rezolvarea acestei probleme”, a spus reprezentantul României la OMS.
În privinţa lipsei de organizări pentru administrarea vaccinului, Rafila a declarat că există riscul să avem vaccin şi să nu îl putem administra pentru că „vaccinările acestea noi necesită condiţii speciale de transport şi de conservare la temperatură extrem de scăzută, iar acest lucru implică şi organizarea unor centre de vaccinare, implică o foarte bună planificare a resursei umane şi a celor care urmează să fie vaccinaţi, mai ales că e aproape sigur că nu se va administra o singură doză de vaccin, ci cel puţin două la un anumit interval de timp”, în aşa fel încât imunitatea să fie de calitate.
Întrebat, de asemenea, despre faptul că foarte multe ţări discută despre introducerea unor restricţii şi dacă şi România ar trebui să aibă în vedere carantina, Rafila a declarat că pentru anumite zone sau localităţi se pot lua măsuri legate de limitarea anumitor activităţi: „Opinia mea este că acest lucru nu ar trebui să fie generalizat în acest moment pentru că ar bloca nejustificat activităţile şi trebuie să vedem exact care este principala sursă a acestei transmiteri comunitare, pentru că doar să iei nişte măsuri fără să ai cât de cât o certitudine că acele acele activităţi sunt generatoare de cazuri nu ştiu dacă este cea mai bună idee”.
Întrebat dacă poate face o previziune pentru perioada următoare, în contextul în care se apropie sezonul gripal, în privinţa creşterii numărului de îmbolnăviri Covid, Rafila a răspuns: „Mă aştept să fie o creştere. Mi-e şi frică să spun mai mult decât atât, nu vreau să trăim momente dramatice”.
În opinia nedicului, mesajul pentru toată lumea este să încerce să fie cât mai precaută acolo unde se deplasează şi unde interacţionează cu alte persoane.
„Nu trebuie altceva decât să fim puţin atenţi, să putem avea speranţa că această creştere va fi limitată şi va putea fii absorbită de sistemul sanitar”, a adăugat profesorul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nicuşor Dan a primit răspunsul: rezultatul testului COVID-19 este negativ. Nicuşor va rămâne în izolare până vineri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe