- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (20.05.2021, 19:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză COVID-19. Unde se pot infecta oamenii cel mai uşor: în avion, tren sau autobuz?
Analiză privind riscul de infectare cu noul coronavirus în avion, tren sau autobuz. Avantaje şi dezavantaje ale acestor mijloace de transport. Răspunsul unui cercetător la Institutul „Mauro Picone” pentru Aplicaţii de Calcul al Consiliului Naţional de Cercetare (CNR).
Urmărește
3016 afișări
Analiză: Riscul de infectare cu coronavirus în avion, tren sau autobuz
Giovanni Sebastiani, prim-cercetător la Institutul „Mauro Picone” pentru Aplicaţii de Calcul al Consiliului Naţional de Cercetare (CNR), a vorbit despre avantajele şi dezavantajele celor trei mijloace de transport, relatează La Stampa.
-
Avion
Avantaje
Este considerat de mulţi cel mai sigur mijloc de transport. Sebastiani explică de ce: „Comparativ cu trenul şi autobuzul, are un avantaj important: reduce timpii în care se schimbă aerul la jumătate faţă de celelalte două mijloace”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
„Avionele folosesc aproape întotdeauna filtre Epa, care garantează filtrarea particulelor până la 0,3 microni. Virusul are o dimensiune care variază între 0,05 şi 0,14 microni, deci ar fi filtrat. Cu toate acestea, trebuie să ţinem cont de faptul că, pe măsură ce concentraţia virusului creşte, dimensiunea medie scade", spune Giovanni Sebastiani.
Dezavantaje
Înainte de îmbarcare trebuie făcut check-in-ul, sunt cozi pentru bilete sau pentru îmbarcarea bagajelor, apoi urmează toate procedurile de securitate. Mai trebuie luat în calcul transportul cu autobuzul până la aeronavă, dificultăţi în distanţare şi posibilitatea servirii cinei în călătoriile lungi.
-
Tren
În acest caz există mai multe avantaje decât dezavantaje.
„Nu avem o problemă de check-in, există un volum mai mare de spaţiu pentru călători”, adaugă Sebastiani.
Dezavantajele, în comparaţie cu avionul, constă în lipsa filtrelor Epa.
-
Autobuz
Este de departe cel mai nesigur mijloc de transport, conform lui Sebastiani. Spaţiul între călători este mai mic decât în tren, sistemul de ventilaţie e mai puţin eficient decât în avion.
Un avantaj îl reprezintă ventilaţia verticală, care nu este prezentă, de exemplu, în tren.
„Un sfat pe care aş dori să-l dau este utilizarea a două măşti, în special pentru distanţe mari. Apoi, s-a dovedit că distanţarea a încetinit contaminările. Prin urmare, cel mai sigur vehicul este acela unde există o distanţă mai mare între persoane.” spune cercetătorul.
Întrebat, în final, ce mijloc de transport alege, Giovanni Sebastiani a spus că topul său arată astfel: tren, avion, autobuz.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe