- Home
- Coronavirus
- BERLIN/WASHINGTON, (04.04.2020, 22:58)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză New York Times: "O excepţie germană? De ce este mică rata deceselor cauzate de coronavirus?"
Testarea masivă, vârstele pacienţilor, capacităţile sistemului medical şi încrederea în Guvernul Angela Merkel sunt factorii care ar putea explica rata scăzută a mortalităţii în Germania în cazul epidemiei de coronavirus, notează cotidianul The New York Times.
Urmărește
11982 afișări
Analiză New York Times: "O excepţie germană? De ce este mică rata deceselor cauzate de coronavirus?"
"Pandemia a lovit puternic Germania, fiind deja 92.000 de cazuri de infectare. Dar procentul cazurilor fatale a fost remarcabil de mic comparativ cu situaţia din multe ţări vecine", notează cotidianul The New York Times.
Sunt numite taxiuri corona: medici în costume de protecţie care se deplasează pe străzile oraşului Heidelberg pentru a verifica starea pacienţilor aflaţi la domiciliu. Fac analize sanguine, observă semnale care ar putea indica deteriorarea stării de sănătate. Pot recomanda spitalizare chiar şi pentru pacienţii care au simptome uşoare. "Există astfel de semnale la prima săpămână după infectare", afirmă profesorul Hans-Georg Krausslich, şeful Secţiei de Virologie de la Spitalul Universitar din Heidelberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Aşa-numitele taxiuri corona sunt doar una dintre iniţiativele din Heidelberg. Dar evidenţiază nivelul de implicare şi de mobilizare a resurselor publice pentru combaterea epidemiei, lucruri care ajută la explicarea uneia dintre cele mai mari curiozităţi despre pandemie: de ce este atât de redusă rata mortalităţii în Germania?
Ţara este afectată puternic: conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, sunt peste 92.000 de cazuri de coronavirus. Mai multe cazuri au doar Statele Unite, Italia şi Spania. Însă sunt doar 1.295 de decese în Germania, o rată a mortalităţii de 1,4%, comparativ cu 12% în Italia, 10% în Spania, Franţa şi Marea Britanie, 4% în China şi 2,5% în SUA. Chiar şi Coreea de Sud, un model de reducere a vârfului epidemic, are o rată a mortalităţii mai mare, 1,7%.
"Există discuţii despre o anomalie germană", afirmă Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virologie de la Spitalul Universitar din Bonn.
Potrivit experţilor, răspunsul constă într-o combinaţie de distorsiuni statistice şi diferenţe reale referitoare la modul în care Germania combate epidemia. Vârsta medie a persoanelor infectate este mai mică în Germania decât în alte ţări. Mulţi dintre primii pacienţi au luat virusul din staţiunile de schi din Austria şi Italia, fiind persoane relativ tinere şi sănătoase. "A început ca o epidemie a schiorilor", explică profesorul Krausslich.
Pe măsură ce infecţiile s-au răspândit, au fost afectate persoane mai în vârstă, iar rata deceselor, care era de 0,2% acum două săptămâni, a crescut. Însă vârsta medie a celor infectaţi rămâne relativ redusă, fiind de 49 de ani, faţă de 62,5 ani în Franţa şi 62 de ani în Italia.
O altă explicaţie pentru rata scăzută a mortalităţii este numărul mare de teste efectuate în Germania. Sunt depistate mai multe persoane asimptomatice ori cu simptome uşoare, astfel că este în creştere numărul îmbolnăvirilor, dar nu şi al deceselor. "În mod automat, rata deceselor scade pe hârtie", explică profesorul Krausslich.
Dar există şi factori medicali semnificativi care contribuie la menţinerea la un nivel redus a ratei deceselor în Germania. Principalii factori sunt testarea extinsă, tratamentele aplicate în etapele incipiente, numărul mare de locuri la terapie intensivă şi un sistem guvernamental credibil, care facilitează respectarea recomandărilor de distanţare socială, observă NYT.
"În Germania avem atât de puţine decese în acest moment comparativ cu numărul persoanelor infectate pentru că sunt efectuate extrem de multe diagnosticări în laborator", explică dr. Christian Drosten, şeful secţiei de Virologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin.
Până în prezent, Germania a efectuat în medie circa 350.000 de teste de coronavirus pe săptămână, mult mai multe decât orice altă ţară europeană.
"Dacă avem un diagnostic în fază incipientă şi poţi trata pacientul de la început, spre exemplu prin cuplarea la un aparat de ventilaţie artificială înainte de a i se deteriora starea, şansele de supravieţuire sunt mult mai mari", subliniază profesorul Krausslich.
În plus, personalul medical, care prezintă riscuri mari de a lua virusul, este testat cu regularitate.
"Testarea şi depistarea contactelor sunt elementele strategiei care a avut succes în Coreea de Sud, iar noi am încercat să învăţăm din acest model", explică profesorul Hendrik Streeck.
În plus, Germania are un sistem medical public solid. Spre exemplu, înainte de pandemie, Spitalul Universitar Giessen avea 173 de locuri la terapie intensivă. "Avem o capacitate atât de mare încât acum acceptăm pacienţi din Italia, Spania şi Franţa. Suntem foarte puternici la capitolul terapie intensivă", afirmă Susanne Herold, specialist în pneumologie.
Dincolo de testarea masivă şi de capacităţile sistemului medical, mulţi analişti cred că un alt motiv pentru care rata mortalităţii este scăzută este conducerea exercitată de cancelarul Angela Merkel. Cancelarul Angela Merkel a comunicat clar, calm şi cu regularitate de-a lungul crizei, impunând treptat reguli de distanţare socială. Restricţiile, esenţiale pentru a încetini răspândirea pandemiei, au întâmpinat doar puţină opoziţie la nivel politic şi sunt respectate pe scară largă. Rata de popularitate a cancelarului Angela Merkel este foarte ridicată.
"Poate că cea mai mare forţă pe care o avem în Germania este procesul decizional raţional la cel mai înalt nivel de guvernare şi încrederea de care Guvernul se bucură în rândul populaţiei", subliniază profesorul Krausslich.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Coronavirusul naşte noi teorii ale conspiraţiei, pe care românii le aprobă / Cele mai trăsnite idei care circulă pe internet
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe