ANALIZĂ. România testează de aproape şapte ori mai puţin decât Italia. Numărul real al celor infectaţi ar putea fi mult mai mare

  • România a efectuat 1.271 de teste la un milion de oameni, mai puţin de 7 ori faţă de Italia
  • În România 9% din cei testaţi sunt depistaţi cu COVID 19
  • Dacă ar fi testaţi toti cei din carantină şi izolare, numărul celor cu COVID 19 ar putea ajunge la 13.000
Urmărește
6654 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ. România testează de aproape şapte ori mai puţin decât Italia. Numărul real al celor infectaţi ar putea fi mult mai mare

ANALIZĂ. România testează de aprope şapte ori mai puţin decât Italia. Numărul real al celor infectaţi ar putea fi mult mai mare

De la începutul crizei cu COVID 19 în România au fost voci care au spus că România testează prea puţin. Ce înseamnă acest puţin raportat la alte state din Europa şi care sunt efectele testării slabe a populaţiei?

Să luăm Italia, ţara cea mai afectată de COVID 19 din Europa. Italia are o populaţie de 60 de milioane de oameni, adică de trei ori mai mare decât cea a României. Raportat la un milion de oameni, Italia a testat 8.405 persoane, are 1.750 de îmbolnăviţi şi 206 morţi. Particularitatea Italiei este că are o populaţie îmbătrânită, iar aceasta ar fi explicaţia specialiştilor pentru cei 12.428 de oameni care şi-au pierdut viaţa şi o rată de mortalitate ridicată de 11 %.

Germania are o populaţie de 83 de milioane de oameni. La un milion de locuitori Germania a făcut 5.812 teste, are 858 de îmbolnăviţi şi 9 morţi. Are cea mai scăzută rata de mortalitate de 0.8% . Explicaţia experţilor din sănătate este că Germania testează foarte mult şi are un sistem de sănătate performant.

Unde este România la o populaţie de 20 de milioane de oameni?

În România potrivit cifrelor, 9% la sută din cei testaţi sunt şi bolnavi cu COVID 19, adică 2.460 din cei 26.609 de persoante testate. La un milion de locuitori România a testat 1.271 de oameni, are 128 de îmbolnăviţi şi 4 morţi.

Testarea slabă din România duce şi la o cifră mică de îmbolnăviri. Pentru că, de exemplu, dacă toţi cei 131.436 de oameni care sunt în izolare şi carantină ar fi testaţi am putea vorbi de o cifră reală de aproape 13.000 de bolnavi. O testare masivă ajută la separarea bolnavilor de cei sănătoşi şi la prevenirea răspândirii virusului, susţin experţii din sănătate.

România este în a 37 de zi de la apariţia primului caz de COVID 19 şi are 2.460 de cazuri confirmate.  În a 37 zi de epidemie, în Italia,  pe 25 februarie, erau 323 de cazuri de COVID 19. Dacă ar fi să raportăm această cifră la populaţia României, care este de trei ori mai mică, ar fi 107 cazuri. Asta ne arată că România are de 24 de ori mai multe cazuri faţă de câte a avut Italia în acelaşi punct al epidemiei.

În a 73 zi a epidemiei Italia are 105.792 de cazuri, raportat la populaţia României ar fi echivalentul a 35 de mii de cazuri. Asta ne arată unde ar putea fi România în ziua 73 de pandemie, pe 7 mai.

Sursă foto: Profimedia

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici