- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (28.02.2020, 14:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză: Turismul ar putea avea nevoie de ani de zile pentru a se recupera
- Industria turismului la nivel global ar putea nevoie de ani de zile pentru a se recupera din cauza scăderii numărului de turişti chinezi în contextul coronavirus
- Evoluţia s-a oprit în luna ianuarie, când a fost declarată epidemia de coronavirus
- China este considerată cea mai mare piaţă de călătorie de ieşire din lume
Urmărește
4497 afișări
Analiză: Turismul ar putea avea nevoie de ani de zile pentru a se recupera
Industria globală a călătoriilor ar putea avea nevoie de ani de zile pentru a se recupera, după ce epidemia de coronavirus a dus la scăderea numărului de turişti chinezi, care cheltuiau miliarde de dolari şi a dus sectorul croazierelor în criză şi la reducerea numărului de zboruri.
Ţările din întreaga lume au dorit să profite de puterea financiară a turiştilor din China, în condiţiile în care magazinele fac publicitate în chineză, Statele Unite şi Japonia oferă vize de 10 ani, iar hotelurile şi comercianţii acceptă aplicaţiile China Alipay şi WeChat Pay.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
ChatGPT devine accesibil prin telefon şi WhatsApp
-
Wizz Air mută trei curse din Bucureşti pe Aeroportul Băneasa din 2025
-
Nuclearelectrica, contract de 1,9 miliarde euro pentru retehnologizarea unităţii 1 de la Cernavodă
Boom-ul s-a oprit la finele lunii ianuarie, când a erupt epidemia de coronavirus. Milioane de chinezi s-au oprit, zborurile au fost anulate şi ţările au impus restricţii pentru călătorii din China continentală.
Peste 180 de milioane de chinezi au paşapoarte, comparativ cu aproximativ 147 de milioane de deţinători de paşapoarte americani. Turiştii chinezi au efectuat 150 de milioane de excursii în 2018, cheltuind 277 miliarde de dolari peste hotare, potrivit Organizaţiei Mondiale a Comerţului Naţiunilor Unite.
Anul trecut, primele 10 destinaţii pentru călătorii din China continentală au fost toate în Asia, potrivit China Outbound Tourism Research. Asta înseamnă că locuri ca Thailanda, Japonia, Coreea de Sud şi Vietnam au de pierdut din cauza epidemiaui viral care stăpâneşte. Hong Kong şi Macao, ambele destinaţii majore pentru turiştii continentali, vor suferi, de asemenea.
"China este cea mai mare piaţă de călătorie de ieşire din lume, din punct de vedere al cheltuielilor", a declarat Matthew Dass, economist, într-o notă de cercetare la începutul acestei luni, citată de CNN.
Tourism Tourism Economics apreciază că, dacă epidemia durează mai mult şi este mai severă decât criza SARS din 2003, ar putea duce la pierderea a 25 de milioane de călătorii în acest an, ceea ce ar putea reduce cheltuielile cu până la 73 de miliarde de dolari.
International Civil Aviation Organization a declarat că ţările cele mai afectate vor fi probabil Japonia şi Thailanda.
Organizaţia a estimat la începutul acestei luni că Japonia ar putea pierde venituri din turism de 1,29 miliarde de dolari, urmată de Thailanda cu 1,15 miliarde de dolari.
Marriott a declarat în această săptămână că se confruntă cu un grad redus de ocupare în toată regiunea Asia-Pacific din cauza epidemiei, iar compania şi-ar putea reduce încasările cu 60 de milioane de dolari.
Pe măsură ce epidemia se răspândeşte în alte ţări, sunt afectate şi hotelurile Marriott din Europa şi alte ţări. „Vom vedea anulări şi venituri în scădere şi în Coreea de Sud şi Italia”, spune Arne Sorenson, CEO-ul Marriott. "În unele oraşe din Italia probabil am pierdut câteva zeci de puncte de ocupare în primele zile."
Şi directorii Hilton au avertizat cu privire la scăderea posibilă a rezervărilor călătorilor chinezi în Asia şi în Statele Unite. Epidemia va elimina între 25 de milioane şi 50 de milioane de dolari din veniturile companiei, a declarat CEO-ul Christopher Nassetta.
Industria aeriană globală se confruntă, de asemenea, cu pierderi financiare uriaşe şi cu prima scădere a traficului în mai mult de un deceniu din cauza coronavirusului. Autoritatea internaţională de transport aerian (IATA) a avertizat săptămâna trecută că impactul asupra cererii ar putea costa companiile aeriene mai mult de 29 de miliarde de dolari.
De asemenea, epidemia va reduce traficul global cu 4,7% şi va marca primul declin global al cererii de la nivel global de la criza financiară din 2008 şi 2009.
China era de aşteptat să devină cea mai mare piaţă de croaziere din lume până în 2030, potrivit unui studiu recent al Institutului Internaţional de Transport Shanghai, dar criza de pe vasul Diamond Princess ar putea schimba planul.
Ingrid Leung, directorul Incruising Travel Asia, companie cu sediul în Hong Kong care vinde croaziere, a declarat că actualele rezervări sunt în scădere cu 95%. Acest lucru se datorează în parte faptului că Princess Cruises Carnival şi Royale Caribbean Cruises au introdus restricţii din cauza epidemiei, cel puţin la sfârşitul lunii martie. Leung a apreciat că scăderea activităţii va continua până la sfârşitul anului.
Şi Airbnb resimte, de asemenea, efectele. Compania a declarat că a suspendat toate rezervările din Beijing până în mai, în conformitate cu recomandările guvernamentale. Rezervările din alte zone, inclusiv Wuhan, epicentrul epidemiei, au fost suspendate până în aprilie.
The World Tourism and Travel Council a analizat epidemiile virale majore anterioare şi a constatat că timpul mediu de recuperare a numărului de vizitatori către o destinaţie a fost de 19 luni. Dar recuperarea completă ar putea dura mult mai mult. Firma de cercetare Tourism Economics prognozează că pieţele de călătorie interne şi de călătorie din China nu se vor recupera complet până în jurul anului 2023.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ai putea fi amendat dacă te săruți în public. Ce inițiativă are un avocat italian
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:16
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1030. Întâlnire Zelenski-Rutte la Bruxelles: agenda discuţiilor / Una dintre cele mai mari uzine chimice din Rusia a fost atacată în regiunea Rostov / Zelenski respinge apelul lui Putin de a reduce Forţele Armate ale Ucrainei
-
astăzi, 11:15
Aproape 100.000 de avize de muncă, emise pentru străini în primele 11 luni din 2024