- Home
- Coronavirus
- (05.07.2020, 11:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anchetă Times: Chinezii au descoperit coronavirusul acum 7 ani şi l-au ţinut într-un laborator. Noi suspiciuni legate de originea pandemiei
- O rudă apropiată a coronavirusului a fost descoperită de cercetătorii de la Wuhan în 2013.
- Trei mineri chinezi au murit în urma unei infecţii respiratorii misterioase.
- Ei s-au infectat în timp ce curăţau fecale de liliac într-o mină de cupru.
Urmărește
38375 afișări
Ancheta Times: Chinezii au descoperit coronavirusul acum 7 ani şi l-au ţinut într-un laborator. Noi suspiciuni legate de originea pandemiei
O anchetă realizată de jurnaliştii britanici de la ziarul The Times a descoperit că cercetătorii chinezi au avut primul contact cu noul coronavirus în urmă cu 7 ani, în 2013. Un an mai devreme, şase muncitori care curăţau fecale de liliac de pe pereţii unei mine de cupru de lângă Tongguan, provincia Yunnan, au contractat o boală respiratorie misterioasă care manifesta aceleaşi simptome precum COVID-19: febră, tuse, dureri ale membrelor şi dificultăţi la respiraţie.
Muncitorii bolnavi au ajuns la terapie intensivă, iar doi dintre ei, în vârstă de 63 şi 42 de ani, au murit imediat. Medicii i-au testat pentru febra dengue, encefalită japoneză, gripă, Sars, iar toate rezultatele au fost negative.
Mostre de sânge au fost trimise în laboratorul de virusologie de la Wuhan, iar acesta a confirmat că bărbaţii erau pozitivi pentru anticorpi la un coronavirus asemănător Sars, sugerând o nouă tulpină în acea mină. Un alt treilea miner, 45 de ani, a murit.
Cercetătorii de la Wuhan au călătorit peste 1600 km până la mina de cupru ca să găsească virusul. Ei au preluat mostre de la 276 de lilieci şi le-au transferat în laboratorul de la Wuhan în condiţii speciale, în soluţii la -80 de grade. Mostre au fost trimise constant în următorul an cu scopul de a descoperi originea Sars, virusul care a infectat 8000 de chinezi în 2003.
În 2016, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că jumătate din liliecii de la care au fost preluate mostre erau purtători de coronaviruşi, inclusiv noua tulpină din familia Sars. A fost numit RaBtCoV/4991, iar rezultatele studiului a fost publicat într-o lucrare ştiinţifică fără a menţiona de boala fatală care i-a ucis pe mineri.
Pe 6 ianuarie 2020, acelaşi institut de la Wuhan descoperă că genomul acelui virus se potriveste în proporţie de 96,2% cu COVID-19, însă nu a făcut publică această descoperire.
Jurnaliştii de la Times au încercat să afle ce s-a întâmplat între 2013 şi finalul anului 2019, când în oraşul Wuhan au început să apară zeci şi sute de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De ce au fost ascunse cazurile minerilor? De ce laboratorul din Wuhan nu a comunicat potrivirea dintre virusul care a ucis cei trei mineri în 2012 şi cel care face ravagii în toată lumea în acest moment?
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Până acum nu au obţinut niciun răspuns din partea chinezilor, ci doar mai multe suspiciuni legate de acţiunile chinezilor şi modul lor de comunicare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:09
Hipopotam pigmeu „incredibil de rar” născut la grădina zoologică din Edinburgh
-
astăzi, 17:06
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse