- Home
- Coronavirus
- (05.07.2020, 11:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anchetă Times: Chinezii au descoperit coronavirusul acum 7 ani şi l-au ţinut într-un laborator. Noi suspiciuni legate de originea pandemiei
- O rudă apropiată a coronavirusului a fost descoperită de cercetătorii de la Wuhan în 2013.
- Trei mineri chinezi au murit în urma unei infecţii respiratorii misterioase.
- Ei s-au infectat în timp ce curăţau fecale de liliac într-o mină de cupru.
Urmărește
38375 afișări
Ancheta Times: Chinezii au descoperit coronavirusul acum 7 ani şi l-au ţinut într-un laborator. Noi suspiciuni legate de originea pandemiei
O anchetă realizată de jurnaliştii britanici de la ziarul The Times a descoperit că cercetătorii chinezi au avut primul contact cu noul coronavirus în urmă cu 7 ani, în 2013. Un an mai devreme, şase muncitori care curăţau fecale de liliac de pe pereţii unei mine de cupru de lângă Tongguan, provincia Yunnan, au contractat o boală respiratorie misterioasă care manifesta aceleaşi simptome precum COVID-19: febră, tuse, dureri ale membrelor şi dificultăţi la respiraţie.
Muncitorii bolnavi au ajuns la terapie intensivă, iar doi dintre ei, în vârstă de 63 şi 42 de ani, au murit imediat. Medicii i-au testat pentru febra dengue, encefalită japoneză, gripă, Sars, iar toate rezultatele au fost negative.
Mostre de sânge au fost trimise în laboratorul de virusologie de la Wuhan, iar acesta a confirmat că bărbaţii erau pozitivi pentru anticorpi la un coronavirus asemănător Sars, sugerând o nouă tulpină în acea mină. Un alt treilea miner, 45 de ani, a murit.
Cercetătorii de la Wuhan au călătorit peste 1600 km până la mina de cupru ca să găsească virusul. Ei au preluat mostre de la 276 de lilieci şi le-au transferat în laboratorul de la Wuhan în condiţii speciale, în soluţii la -80 de grade. Mostre au fost trimise constant în următorul an cu scopul de a descoperi originea Sars, virusul care a infectat 8000 de chinezi în 2003.
În 2016, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că jumătate din liliecii de la care au fost preluate mostre erau purtători de coronaviruşi, inclusiv noua tulpină din familia Sars. A fost numit RaBtCoV/4991, iar rezultatele studiului a fost publicat într-o lucrare ştiinţifică fără a menţiona de boala fatală care i-a ucis pe mineri.
Pe 6 ianuarie 2020, acelaşi institut de la Wuhan descoperă că genomul acelui virus se potriveste în proporţie de 96,2% cu COVID-19, însă nu a făcut publică această descoperire.
Jurnaliştii de la Times au încercat să afle ce s-a întâmplat între 2013 şi finalul anului 2019, când în oraşul Wuhan au început să apară zeci şi sute de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De ce au fost ascunse cazurile minerilor? De ce laboratorul din Wuhan nu a comunicat potrivirea dintre virusul care a ucis cei trei mineri în 2012 şi cel care face ravagii în toată lumea în acest moment?
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Până acum nu au obţinut niciun răspuns din partea chinezilor, ci doar mai multe suspiciuni legate de acţiunile chinezilor şi modul lor de comunicare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat