„Animalele de companie răspândesc coronavirusul” şi alte mituri despre COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică de ce nu sunt adevărate

În timp ce ce noul coronavirus continuă să se răspândească şi să prindă oamenii cu garda lăsată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) demontează câteva din miturile create în jurul COVID-19, potrivit ZF.

Urmărește
3988 afișări
Imaginea articolului „Animalele de companie răspândesc coronavirusul” şi alte mituri despre COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică de ce nu sunt adevărate

„Animalele de companie răspândesc coronavirusul” şi alte mituri despre COVID-19: Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică de ce nu sunt adevărate

1. Sunt în stare uscătoarele de mâini să omoare coronavirusul?

Nu. Pentru a te proteja împotriva virusului, trebuie să te speli frecvent pe mâini cu săpun, alcool şi apă. Odată ce ţi-ai curăţat mâinile, trebuie să ţi le usuci cu un prosop de hârtie sau cu uscător cu aer cald.

2. Pot omorî lămpile cu ultraviolete virusul?

Lămpile cu ultraviolete nu ar trebui folosite pentru a ne steriliza mâinile sau alte părţi ale corpului, de vreme ce radiaţiile de acest gen pot cauza iritarea pielii.

3. Cât de bune sunt scannerele termice în ceea ce priveşte detectarea oamenilor infectaţi?

Scannerele termice sunt bune pentru detectarea oamenilor cu temperaturi ale corpului peste cele normale, însă pot trece şi 10 zile până cel infectat va prezenta semne de febră. 

4. Poţi omorî virusul dacă îţi faci baie cu alcool sau clor?

Nu. Alcoolul şi clorul nu vor omorî coronavirusul care deja ţi-a intrat în corp şi îţi pot afecta hainele sau membranele mucoase (ochii sau gura). Fii conştient că alcoolul şi clorul pot fi folosite pentru a curăţa anumite suprafeţe, dar trebuie folosite cu grijă.

5. Ar trebui să mă simt în siguranţă dacă primesc un pachet din China?

Da. Oamenii care primesc pachete din China nu riscă să fie infectaţi. Din analizele anterioare, ştim că virusul nu supravieţuieşte pentru multe timp pe obiecte, cum ar fi scrisorile sau pachetele.

6. Pot răspândi animalele de companie virusul?

În prezent, nu există nicio dovadă conform căreia animalele de companie, cum ar fi câinii sau pisicile, ar putea transmite noul coronavirus. Totuşi, este mereu indicat să îţi speli mâinile după ce ai atins un animal, de vreme ce te poţi proteja de bacterii comune precum E. coli şi salmonella.

7. Te protejează vaccinurile pentru pneumonie împotriva coronavirusului?

Nu. Virusul chinez este nou şi diferit, având nevoie de propriul remediu. Cercetătorii, ajutaţi de OMS, încearcă să dezvolte un vaccin  pentru COVID-19. Cu toate că nu te pot ajuta împotriva coronavirusului, este total recomandat să te vaccinezi împotriva afecţiunilor respiratorii.

Citeşte continuarea în ZF

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici