- Home
- Coronavirus
- (12.05.2021, 18:49)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anunţul EMA despre eficacitatea vaccinurilor ARN mesager împotriva variantei indiene a coronavirusului
- Patru vaccinuri sunt autorizate în Uniunea Europeană.
- Vaccinurile produse de Pfizer / BioNTech şi Moderna folosesc tehnologia ARNm, în timp ce vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson utilizează un adenovirus.
- Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în 44 de ţări, potrivit OMS.
Urmărește
5022 afișări
Anunţul EMA cu privire la eficacitatea vaccinurilor ARN mesager împotriva variantei indiene a coronavirusului
Vaccinurile anti-Covid care folosesc tehnologia ARN messenger, precum cele de la BioNtech / Pfizer şi Moderna, par a fi eficiente împotriva variantei care a provocat o explozie de cazuri în India, a declarat Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) miercuri, 12 mai, relatează Le Figaro.
Datele evaluate de autoritatea de reglementare europeană cu privire la eficacitatea vaccinurilor ARNm împotriva variantei B.1.617 ale Covid-19 sunt „încurajatoare”, a declarat şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri.
Acesta este, de asemenea, optimist cu privire la capacitatea vaccinurilor care funcţionează pe baza unui adenovirus, cum sunt cele produse der AstraZeneca / Oxford şi Johnson & Jonhson, de a proteja împotriva acestei variante. Marco Cavaleri a spus că aşteaptă date suplimentare din India, unde se administrează o versiune a vaccinului AstraZeneca.
"Până în prezent, în general, suntem destul de încrezători că vaccinurile vor fi eficiente împotriva acestei variante," a adăugat el.
Patru vaccinuri sunt autorizate în Uniunea Europeană. Cele produse de Pfizer / BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia ARNm, şi vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson, care utilizează tehnologia „vector viral” care susţine un tip de virus foarte comun, numit adenovirus.
Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în 44 de ţări, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a clasificat-o săptămâna aceasta drept „îngrijorătoare”. S-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, deoarece sunt mai contagioase, mortale sau rezistente la anumite vaccinuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: VACCINARE România. Peste 2,5 milioane de români au fost vaccinaţi cu ambele doze. Câte reacţii adverse s-au înregistrat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe