Anunţul EMA despre eficacitatea vaccinurilor ARN mesager împotriva variantei indiene a coronavirusului

  • Patru vaccinuri sunt autorizate în Uniunea Europeană.
  • Vaccinurile produse de Pfizer / BioNTech şi Moderna folosesc tehnologia ARNm, în timp ce vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson utilizează un adenovirus.
  • Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în 44 de ţări, potrivit OMS.
Urmărește
5022 afișări
Imaginea articolului Anunţul EMA despre eficacitatea vaccinurilor ARN mesager împotriva variantei indiene a coronavirusului

Anunţul EMA cu privire la eficacitatea vaccinurilor ARN mesager împotriva variantei indiene a coronavirusului

Vaccinurile anti-Covid care folosesc tehnologia ARN messenger, precum cele de la BioNtech / Pfizer şi Moderna, par a fi eficiente împotriva variantei care a provocat o explozie de cazuri în India, a declarat Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) miercuri, 12 mai, relatează Le Figaro.
 
Datele evaluate de autoritatea de reglementare europeană cu privire la eficacitatea vaccinurilor ARNm împotriva variantei B.1.617 ale Covid-19 sunt „încurajatoare”, a declarat şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri.
 
Acesta este, de asemenea, optimist cu privire la capacitatea vaccinurilor care funcţionează pe baza unui adenovirus, cum sunt cele produse der AstraZeneca / Oxford şi Johnson & Jonhson, de a proteja împotriva acestei variante. Marco Cavaleri a spus că aşteaptă date suplimentare din India, unde se administrează o versiune a vaccinului AstraZeneca. 
 
"Până în prezent, în general, suntem destul de încrezători că vaccinurile vor fi eficiente împotriva acestei variante," a adăugat el.
 
Patru vaccinuri sunt autorizate în Uniunea Europeană. Cele produse de Pfizer / BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia ARNm, şi vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson, care utilizează tehnologia „vector viral” care susţine un tip de virus foarte comun, numit adenovirus. 
 
Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în 44 de ţări, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a clasificat-o săptămâna aceasta drept „îngrijorătoare”. S-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, deoarece sunt mai contagioase, mortale sau rezistente la anumite vaccinuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici