- Home
- Coronavirus
- (14.03.2021, 22:51)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AstraZeneca, prima reacţie oficială cu privire la siguranţa vaccinului COVID-19. Rezultatele analizelor efectuate
- Anumite loturi de vaccin AstraZeneca au fost suspendate în mai multe ţări şi regiuni ale unor state din Europa.
- După vaccinarea cu serul anti-COVID AstraZeneca au fost semnalate unele cazuri suspecte şi simptome neobişnuite.
- Compania AstraZeneca a emis un comunicat oficial, prin care reconfirmă siguranţa vaccinului COVID-19.
Urmărește
5646 afișări
Compania AstraZeneca anunţă că analiza datelor disponibile privind siguranţa de la peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană (UE) şi Marea Britanie nu a evidenţiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă (TVP) sau trombocitopenie.
Compania AstraZeneca a redactat un comunicat de presă prin care doreşte să ofere reasigurarea cu privire la siguranţa vaccinului COVID-19, pe baza dovezilor clare ştiinţifice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit companiei, o analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranţa de la peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană (UE) şi Marea Britanie cu vaccin COVID-19 AstraZeneca nu a evidenţiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă (TVP) sau trombocitopenie, în niciun grup definit de vârstă, sex, lot sau o anumită ţară.
Reacţii adverse după vaccinarea cu serul AstraZeneca
Statisticile prezentate de AstraZeneca arată că până în prezent în UE şi Marea Britanie, au existat 15 evenimente de TVP şi 22 de evenimente de embolie pulmonară raportate în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul, conform numărului de cazuri pe care Compania le-a primit pana la 8 martie.
Specialiştii AstraZeneca susţin că acestea reprezintă un număr mult mai mic decât cel aşteptat să se întâmple în mod natural la o populaţie generală de această dimensiune şi este similar cu cel înregistrat în cazul altor vaccinuri COVID-19 autorizate. Raportul lunar de siguranţă va fi făcut public pe site-ul Agenţiei Europene pentru Medicamente în săptămâna următoare, în conformitate cu măsuri excepţionale de transparenţă (exceptional transparency measures) pentru COVID-19.
Mai mult, în studiile clinice, chiar dacă numărul evenimentelor trombotice înregistrate a fost mic, acestea au fost mai mici în grupul vaccinat. De asemenea, nu au existat dovezi de creştere a sângerării la peste 60.000 de participanţi înrolaţi, susţin reprezentanţii companiei.
„Aproximativ 17 milioane de persoane din UE şi Marea Britanie au primit pana acum vaccinul nostru, iar numărul cazurilor de rapoarte de cheaguri de sânge în acest grup este mai mic decât sutele de cazuri aşteptate in populaţia generală. Natura pandemiei a condus la o atenţie sporită a fiecărui caz individual raportat şi mergem dincolo de practicile standard pentru monitorizarea siguranţei medicamentelor autorizate în raportarea evenimentelor de vaccinare, pentru a asigura siguranţa publică”, a declarat Ann Taylor, reprezentantul AstraZeneca.
Compania mai susţine că, în ceea ce priveşte calitatea, nu există probleme confirmate legate de niciun lot de vaccin utilizat în toată Europa sau în restul lumii. Testare suplimentară a fost şi este efectuată de companie dar şi independent de către autorităţile sanitare europene şi niciuna dintre aceste re-testări nu au arătat motive de îngrijorare, precizează AstraZeneca.
Vaccinul COVID-19 AstraZeneca, fost AZD1222
Vaccinul COVID-19 AstraZeneca a fost co-inventat de Universitatea din Oxford şi de divizia sa, Vaccitech. Acesta foloseşte un vector viral nereplicativ bazat pe o versiune slăbită a unui virus al răcealii comune (adenovirus), care provoacă infecţii la cimpanzeu şi conţine materialul genetic al proteinei Spike a virusului SARS-CoV-2. După vaccinare, se produce proteina Spike de suprafaţă ce activează sistemul imunitar pentru a ataca virusul SARS-CoV-2 dacă infectează ulterior corpul.
Vaccinului i s-a acordat o autorizaţie condiţionată de introducere pe piaţă sau utilizare de urgenţă în mai mult de 70 de ţări de pe şase continente şi, odată cu recenta listare a utilizării de urgenţă acordată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, deschide calea de acces accelerat în până la 142 de ţări prin facilitatea COVAX.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe