- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (11.12.2020, 14:32)
- Eduard Ivanovici
AstraZeneca se aliază cu cercetătorii ruşi care au dezvoltat Sputnik pentru a-şi combina vaccinurile
Compania farmaceutică AstraZeneca a declarat că va începe să lucreze cu Institutul Gamaleya pentru a studia posibilele combinaţii dintre vaccinurile dezvoltate separat de grupurile de cercetători, conform CNBC.
Urmărește
1671 afișări
Ştirea vine după ce oamenii de ştiinţă care au creat vaccinul Sputnik V au abordat compania anglo-suedeză pe Twitter în vederea unui parteneriat ce ar îmbunătăţi eficienţa şi siguranţa vaccinurilor.
„Combinarea mai multor vaccinuri anti-COVID-19 ar putea spori nivelul de protecţie şi ar oferi flexibilitate programelor de imunizare”, a declarat AstraZeneca.
În urmă cu două săptămâni, Universitatea Oxford şi AstraZeneca au declarat că eficienţa vaccinului pe care l-au produs ar fi de circa 70%, după ce anunţaseră iniţial că procentul ar ajunge la 90, diferenţa datorându-se unei erori de dozare. Între timp, Rusia susţine că vaccinul Sputnik V prezintă o eficienţă de aproximativ 90%, citând aici o serie de rezultate ale testelor clinice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Alertă în Polonia. Avioanele de luptă au fost ridicate de la sol în timpul unui atac din Ucraina
-
Hamas acceptă proiectul de acord privind încetarea focului din Gaza şi eliberarea unor ostatici
-
Michelle Obama spune că va lipsi de la învestirea lui Donald Trump. Soţul său va fi prezent
Fondul suveran al Rusiei – care a finanţat crearea vaccinului Sputnik V – a declarat că parteneriatul dintre AstraZeneca şi Institutul Gamaleya va începe oficial spre sfârşitul lunii decembrie.
Un avantaj pe care îl oferă vaccinul anglo-suedezilor este faptul că poate fi depozitat şi transportat în condiţiile normale de refrigerare de 2-7 grade celsius pentru o perioadă de şase luni. Prin comparaţie, vaccinul creat de Pfizer/BioNTech trebuie păstrat la minus 70 de grade Celsius.
„Combinarea rezultatelor obţine de cele două grupuri de cercetători reprezintă un pas important în combaterea pandemiei (...) Suntem determinaţi să dezvoltăm acest parteneriat şi să începem lansăm o producţie comună după ce noul vaccin îşi va dovedi eficienţa”, spune Kirill Dmitriev, directorul fondului de investiţii din Rusia.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe