- Home
- Coronavirus
- (01.04.2020, 10:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avertismentul specialiştilor: Nu vă grăbiţi cu vaccinul pentru coronavirus. Pericolul care pândeşte planeta
Oameni de ştiinţă, dar şi lideri ai lumii au convenit asupra unui termen limită pentru lansarea vaccinului pentru noul coronavirus: 18 luni. E prea puţin timp, avertizează oameni de ştiinţă.
Urmărește
18781 afișări
Avertismentul specialiştilor: Nu vă grăbiţi cu vaccinul pentru coronavirus. Pericolul care pândeşte planeta
Vaccinurile au nevoie de ani de zile de testare până când pot fi folosite în masă pe oameni. Acum timpul presează pe toată lumea, însă consecinţele pot fi dramatice.
"12-18 luni e un termen optimist. Poate doar dacă toate planetele se aliniază, dar probabil o să dureze mai mult", a declarat medicul Peter Hotez, expert în boli infecţioase şi dezvoltări de vaccinuri de la Colegiul Medical Baylor din SUA.
Un alt medic faimos, Paul Offit, cel care a găsit vaccinul pentru rotavirus, a fost mai direct de atât. "Când au anunţat 12-18 luni, m-am gândit că e un termen ridicol de optimist. Şi sunt convins că şi cei care au anunţat au gândit la fel".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Vaccinurile au nevoie de ani de testare
E o presiune imensă pe cercetători din toată lumea. Oameni mor, iar locurile de muncă dispar. Şefii de state aşteaptă un remediu salvator şi cer soluţii cât mai rapide. Din păcate, vor fi nevoiţi să aştepte, avertizează experţi în domeniu.
"Nu cred că s-a mai făcut un vaccin la scară industrială în 18 luni. Dezvoltarea unui vaccin se măsoară în ani, nu luni", spune medicul Amesh Adalja, expert în boli infecţioase la Universitatea Johns Hopkins.
Vaccinurile încep cu testarea pe animale înainte să fie lansate într-un proces din trei faze. Prima fază e testarea pe un grup mic de oameni, care sunt monitorizaţi apoi pentru a urmări răspunsul sistemului lor imunitar. În a doua fază creşte numărul de oameni testaţi, de obicei sunt sute, şi oameni din grupurile de risc sunt incluşi. Dacă rezultatele sunt promiţătoare se trece la etapa a treia, cu teste pe mii sau zeci de mii de oameni, scrie CNN.
În general, testarea unui vacci durează între opt şi zece ani. Grăbirea acestui proces înseamnă ignorarea unor date esenţiale, şi deci riscuri mai mari. "Pentru că suntem în cursa pentru stoparea acestei epidemii trebuie să ne grăbim, dar mai devreme de 18 luni nu se poate face nimic. Dar şi în 18 luni înseamnă să grăbim mult lucrurile. Voluntarii trebuie urmăriţi un an pentru a observa răspunsul sistemului lor imunitar", spune şi Emily Erbelding, un alt specialist în boli infecţioase.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe