Bătălia pentru măşti, dusă de marile puteri. O comandă a fost deturnată de pe pista aeroportului în China: „Plătesc cash dublu”

Franţa încearcă să importe milioane de măşti pentru a le distribui personalului medical şi vârstnicilor. Dar americanii au interceptat si preluat una dintre aceste comenzi, relatează Liberation.

Urmărește
10666 afișări
Imaginea articolului Bătălia pentru măşti, dusă de marile puteri. O comandă a fost deturnată de pe pista aeroportului în China: „Plătesc cash dublu”

Bătălia pentru măşti, dusă de marile puteri. O comandă a fost deturnată de pe pista aeroportului în China: „Plătesc cash dublu”

Episodul spune multe despre bătălia pentru masti cu care se ocupă marile puteri în aceste zile. Şi asupra practicilor agresive ale acestora. Asta a declarat pentru canalul RT preşedintele regiunii Provence Cote d’Azur şi al Asociaţiei Regiunilor Franţei, Renaud Muselier. La fel ca şi alţi preşedinţi de colectiviţăti locale, acesta a facut o comandă la furnizor ul chinez pentru câteva milioane de măşti care ar fi trebuit să echipeze spitalele şi casele de bătrâni din zona sa, relatează Liberation.

"Comanda cu plată a fost făcută, adică măştile sunt fabricate şi în curs de livrare din China, a asigurat funcţionarul. Dificultatea cu care ne confruntăm este transportul. […] În această dimineaţă, pe pista aeroportului, în China, americanii au cumpărat o comandă franceză platind-o cu cash iar avionul care urma să vină în Franţa a plecat direct în Statele Unite. În faţa acestor probleme încerc să asigur mărfurile astfel încât […] acestea să nu fie confiscate sau cumpărate de alţii. ” Cu preţul unei întârzieri de câteva zile la livrare.

„Plătesc dublu”

Contactat de Liberation, Renaud Muselier a refuzat să comenteze mai multe despre acest episod. Dar acest lucru a fost confirmat pentru Libération de anturajul altor preşedinţi de regiuni franceze.

„Într-adevăr, măştile devin rare, iar americanii le cumpără oriunde le găsesc, indiferent de preţ, ni se confirmă, în condiţii de anonimat, dintr-una din regiunile victime ale fenomenului. Plătesc dublu în cash încă înainte de a vedea mărfurile. Noi nu ne putem permite, noi nu dăm avans şi plătim doar la recepţie. Evident, am semnat angajamente cu producătorii, dar nu ne aflăm într-o situaţie normală ... În plus, în ultimele zile China a blocat o serie de livrări. Este o cursă contra cronometru pentru a găsi un producător de încredere şi apoi o modalitate de a ne livra comanda. "

Din regiunea Nouvelle Aquitanie (Bordeaux) aflam un alt aspect al competiţiei americane: „Este un haos logistic în China, relatează o sursă. Americanii comandă două sau trei miliarde de măşti: cu cele doar cinci milioane comandate de noi suntem întotdeauna la urma. Livrarea trebuia să sosească în urmă cu zece zile dar aeroportul din Shenzhen a fost supraaglomerat. Importatorul nostru a pus totul într-un camion cu direcţia Shanghai dar este si mai rău: camionul este blocat pe drum în spatele tuturor celor care îşi aşteaptă rândul. L-am deviat spre Zhengzhou, unde credem că situaţia este mai bună. Îl sun pe importatorul nostru de două ori pe zi pentru a păstra marfa în siguranţă dar ne întrebăm dacă nu ar fi mai bine să folosim trenul sau barca ... "

Uneori critice de gestionarea dosarului de către guvern multe colectivităţi regionale au făcut propriile comenzi pentru măşti cel mai adesea în China. În total, aproximativ 60 de milioane de măşti au fost comandate de regiunile franceze - guvernul a redus pragul de rechizitionare la cinci milioane de unităţi pe trimestru şi per persoană juridică.

„O mulţime de speculanti”

"Preşedinţii regionali şi-au transmis unul altuia toate informaţiile, relatează un apropiat al unuia dintre ei. Toată lumea se foloseşe de câte un « prieten » care produce măşti. ” Senatorul şi fostul preşedinte al regiunii Pays de la Loire, Bruno Retailleau a declarat recent pentru Libération: „Primesc în fiecare zi adrese ale companiilor gata să furnizeze măşti. E o nebunie! Prin urmare, încurajez regiunea mea, departamentul meu să facă comanda în numele lor, fără a mai trece pe la prefectură.

Dar această frenezie a comenzilor este plină de capcane şi surprize neplăcute. „De multe ori avem de-a face cu firme mici, cu sediu în Insulele Cayman şi bănci cu un nume bizar, spun ei. Împărţim informaţiile între noi, întrebăm autorităţile fiscale dacă firmele se află în anchetă, dar în cele din urmă trebuie să ne asumăm riscul. " O altă sursă regională confirmă: „Există numeroşi speculanţi în domeniu. Un aşa-numit producător de măşti a promitea o expediere de milioane de măşti care se aflau la graniţa cu Belgia si pe care ar fi putut să o livreze în câteva ore. S-a apropiat de toată lumea dar s-a dovedit a fi foarte putin fiabil.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici