Bogaţii, obligaţi de coronavirus să-şi cureţe singuri casele pentru prima dată: ”Nu ştiu unde să duc gunoiul. Am oameni pentru asta”

  • Elita americană a avut de înfruntat o alt fel de dilemă pe timp de epidemie: se izolează cu menajera sau îşi fac singuri treburile casei
  • Unii dintre ei s-au baricadat în vile alături de menajere, şoferi şi grădinari, alţii şi-au dus gunoiul singuri, au spălat şi au curăţat
  • Cei care au renunţat şi la dădace au schimbat scutece murdare pentru prima dată
Urmărește
2133 afișări
Imaginea articolului Bogaţii, obligaţi de coronavirus să-şi cureţe singuri casele pentru prima dată: ”Nu ştiu unde să duc gunoiul. Am oameni pentru asta”

Sursă foto: Profimedia

Americanii bogaţi, obişnuiţi să se bazeze pe valeţi, menajere, bucătari, dădace, grădinari sau şoferi au descoperit că trebuie să înveţe să se descurce fără ei în timpul epidemiei de COVID-19.

Celebra Martha Stewart, femeie de afaceri, scriitoare şi personalitate de televiziune, cu o avere de 600 de milioane de dolari, s-a izolat cu menajera, şoferul şi grădinarul, scrie presa americană. Alţii s-au temut să nu ia coronavirus de la angajaţi aşa că au renunţat la serviciile lor în perioada de izolare.

Scenariul al doilea a născut tot felul de situaţii care de care mai amuzante pentru cei care îşi fac singuri patul, curăţenia prin casă şi duc gunoiul.

Şeful unui agenţii private care asigură staff pentru casele bogaţilor a povestit în Wall Street Journal cum un director executiv de la o firmă financiară din New York a sunat să întrebe cum se schimbă sacul de la aspirator sau unde să găsească unul nou în uriaşul său apartament din Upper East Side. I s-au acordat instrucţii prin telefon, ba chiar i-au trimis şi poze cu sacul de la aspirator.

”Unii dintre cei înstăriţi au făcut treburi ale casei pentru prima dată după mai multe decenii” a dezvăluit Peter Mahler, şeful agenţiei. Majoritatea celor care nu s-au izolat cu angajaţii continuă să-i plătească pentru a nu-i pierde.

Kenneth Mark, şeful a trei clinici de lux din New York, unde cei bogaţi îşi fac injecţii cu botox a povestit în New York Post cât de mult s-a schimbat viaţa lui pentru că a rămas fără menajera, angajată de 20 de ani. Aceasta era şi dădacă pentru copilul său. ”A fost un şoc pentru viaţă noastră zilnică. Fac mult mai multe acum decât în condiţii normale. Nu era corect să o chem. Ar fi fost periculos şi pentru ea, şi pentru noi”. Menajera este în continuare plătită, dar Kenneth Mark schimbă singur scutecele copilului.

”Oamenii ca noi iau lucrurile astea de-a gata. Spălatul, curăţatul, schimbatul nisipului la pisică. Doamne, e mai greu decât să faci TV” a spus producătorul Seth MacFarlane la emisiunea ”Real Time With Bill Maher” de la HBO.

Un doctor de pe celebra Fifth Avenue a descoperit din prima zi de izolare cât de greu este să trăieşti fără echipa de 5 ajutoare. ”Nu ştiam unde să duc gunoiul. De obicei am oameni care fac asta. Nici acum nu ştiu unde trebuie să-l pun” a povestit femeia care a găsit o soluţie: i-a predat sarcina soţului ei, nici el nu prea încântat să facă asta.

Şi copiii bogaţilor învaţă să facă treburile casei pentru prima dată. O mamă din elegantul cartier rezidenţial Upper East Side, cunoscut pentru locuitorii înstăriţi,  a povestit cum fiica ei adolescentă este nevoită să facă curat în casă şi să strângă în urma ei. ” M-a întrebat dacă muştarul şi murăturile se pun la frigider”.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Tragedia New York-ului, prin ochii unei românce. E mai riscant să mergi la spital

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici