- Home
- Coronavirus
- (05.05.2020, 17:12)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bolnavi de Covid-19 cu saturaţie mică a oxigenului, fără să ştie. Cât de periculoasă este "hipoxia fericită"
- Bolnavi de Covid-19 fără dificultăţi de respiraţie, dar cu hipoxie
- Medici: Este de rău augur, este fiziologie anormală
- Cheagurile de sânge din plămâni pot duce la lipsa oxigenului
Urmărește
68903 afișări
Sursă foto: Profimedia
În vreme ce dificultăţile de respiraţie sunt considerate unul dintre principalele semne că eşti infectat cu noul coronavirus, ar putea să nu fie aşa. Medicii au observat un fenomen ciudat la unii dintre bolnavii de Covid-19. Chiar dacă nivelul oxigenului din sânge era foarte mic, nu simţeau acest lucru, spuneau că se simt bine, scrie Sky News.
Saturaţia normală de oxigen este de cel puţin 95% şi, în majoritatea bolilor pulmonare, cum ar fi pneumonia, scăderea acestui nivel are efecte adverse. Plămânii se umplu de lichid sau creşte nivelul de dioxid de carbon, iar bolnavii simt că îşi pierd suflul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
În cazul Covid-19, pacienţii cu plămânii afectaţi au probleme respiratorii, dar, în fazele de început ale bolii, nivelul redus al oxigenului nu este întotdeauna însoţit de dificultăţi de respiraţie. Pacienţi infectaţi cu noul coronavirus pot respira bine cu o saturaţie de oxigenului de 70%, 60%, 50% sau chiar mai puţin, scrie Revista Science.
Aceste manifestări apar, de exemplu, la cei care urcă pe munte. Dar, în vreme ce la aceştia este de ajutor, atunci când fenomenul apare la bolnavii de Covid-19 este "de rău augur", crede Nicholas Caputo, medic urgentist la New York.
„Este un exemplu de fiziologie anormală, care se petrece sub ochii noştri. Vedem saturaţii de oxigen foarte scăzute, iar pacienţii nu îşi dau seama de asta. Nu vedem acest lucru la gripă sau la pneumonia comunitară”, spune Jonathan Banner Smith, anestezist la Manchester.
Lipsa oxigenului fără simptome începe să fie numită de medici "happy hypoxia" (hipoxia fericită).
Din ce în ce mai mulţi medici sunt de părere că blocarea vaselor de sânge este principala cauză a formelor severe de Covid-19. Cheagurile de sânge pot apărea de la începutul bolii în plămâni, ceea ce poate împiedica oxigenarea corectă a acestora.
Fenomenul este la baza dezbaterilor privind schema de tratment corectă pentru Covid-19. Medicii încep să renunţe la ventilarea plămânilor, în favoarea tratamentelor anticoagulante. Ei vor acum să studieze şi dacă, detectarea unui nivel scăzut de oxigen în sânge la cei fără dificultăţi de respiraţie poate ajuta la evitarea formelor grave ale bolii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Avertismentul NATO pentru Donald Trump: „Războiul din Ucraina e o amenințare și pentru America”
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BILD: Cum va opri Trump războiul din Ucraina? Planul Președintelui ales al SUA ar include o zona demilitarizată între Rusia și Ucraina, păzită de soldați europeni
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe