- Home
- Coronavirus
- (12.03.2020, 01:16)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Calvarul COVID-19. Povestea lui Connor Reed, unul dintre primii pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus
- Connor Reed, un englez în vârstă de 25 de ani, se numără printre primele victime ale coronavirusului.
- Tânărul lucra la o şcoală din China la finalul anului trecut, când a fost infectat cu 2019-nCoV.
- Iniţial, a crezut că este vorba despre o simplă răceală.
Urmărește
1292 afișări
Sursa: Profimedia Images
Connor Reed şi-a amintit că, la finalul anului trecut, a observat mici schimbări ale stării sale generale, cu toate că pe atunci nu bănuia despre ce este vorba de fapt. Curând, tânărul a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, devenind astfel primul cetăţean britanic declarat infectat.
În ziua de 25 noiembrie 2019, Reed s-a simţit pentru prima dată cu adevărat rău: „Mi-am spus că e o simplă răceală”, a povestit el pentru Sky News. „Dar tocmai asta este problema cu noul coronavirus, evoluează în etape. Totul a început exact ca o răceală.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Medicii consideră că răceala s-ar fi putut suprapune cu virusul, fiind vorba de o coincidenţă, dar nu exclud nici varianta potrivit căreia bărbatul simţea deja simptome ale COVID-19.
Reed a continuat să meargă la locul de muncă până când, la începutul lunii decembrie, a fost „lovit” de o gripă extrem de puternică. „Îmi era foarte rău. Tuşeam îngrozitor şi, mai apoi, mi-am pierdut vocea. Unul dintre prietenii mei irlandezi mi-a recomandat să beau whisky amestecat cu miere caldă şi, sincer să fiu, asta chiar m-a ajutat. Desigur, nu afirm că reţeta ar fi un remediu împotriva coronavirusului, dar m-am simţit mai bine."
Începând cu ziua respectivă, Connor a decis că nu se va mai întoarce la muncă o perioadă. Avea febră şi nu voia să transmită boala colegilor săi. Locuitorii Chinei şi ai întregii lumi nu ştiau încă despre virusul care avea să se răspândească în scurt timp pe Glob, infectând mii de oameni şi provocând numeroase decese.
Deşi avea sinusurile inflamate şi acuza dureri musculare intense, pentru Connor partea cea mai neplăcută a bolii nici nu se manifestase încă. Aşteptând să se vindece de „gripă” şi să revină la şcoală, tânărul s-a trezit într-o dimineaţă incapabil să mai respire. „M-am speriat foarte tare, credeam că voi muri.”
Starea sa de sănătate nu s-a îmbunătăţit, aşa că a decis să meargă la spital. Pe 5 decembrie a făcut analize de sânge, radiografii şi teste pentru boli respiratorii. Rezultatele primite în ziua următoare indicau doar pneumonie, diagnostic pe care Reed nu l-a considerat îngrijorător, cu atât mai mult cu cât acesta declară că are un stil de viaţă sănătos.
Câteva săptămâni mai târziu, medicii şi-au dat seama că tânărul suferă de COVID-19, infecţie care devenise deja o problemă atent urmărită în provincia chineză Hubei.
Connor a povestit că, în miez de noapte, a primit o alertă pe telefonul mobil prin care era anunţată intrarea oraşului în carantină. Acesta a reuşit să îşi facă din timp provizii de alimente, lucru pentru care se felicită şi acum.
„Pe măsură ce au apărut cazuri noi şi coronavirusul a început să se răspândească, Guvernul a aplicat sancţiuni tot mai dure şi o carantină din ce în ce mai aspră." Reed a menţionat că apreciază promptitudinea cu care autorităţile s-au ocupat de situaţia de criză, aplaudând măsurile luate pentru gestionarea problemei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe