- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (12.02.2021, 13:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Când ajung anticorpii după vaccin la un nivel mare de protecţie. Explicaţiile medicului Virgil Musta
- Anticorpii după vaccin ajung la un nivel suficient de mare de protecţie în a 3-a săptămână după prima doză, declară medicul Virgil Musta.
- De asemenea, se pare că cei care au avut forme severe ale bolii fac imunitate mai bună decât formele uşoare, adaugă medicul.
Urmărește
11294 afișări
Când ajung anticorpii după vaccin la un nivel mare de protecţie. Explicaţiile medicului Virgil Musta
Virgil Musta a vorbit, vineri, al Digi24, despre un studiu făcut la spitalul din Timişoara după vaccinare.
„Avem deja studiul făcut pe 200 de persoane care arată că toţi medicii şi personalul medical care s-au vaccinat, cu excepţia unei singure persoane, au făcut titru de anticorpi protectori. Mai mult de jumătate au titru înalt protector. Titrul protector capătă o valoare bună de abia după a doua doză de vaccin”, a spus medicul.
Conform acestuia, între prima şi a doua doză de vaccin nivelul de protecţie depinde de perioada care a trecut de la prima doză: „Aşa se explică şi situaţia în care facem boala după prima doză, pentru că noi începem să facem anticorpi de abia de la a doua săptămână şi studiul nostru a arătat că ajungem la un titru protector în 40% din cazuri la a treia săptămână după prima doză”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Întrebat care este nivelul de anticorpi după prima doză de vaccin şi unde ajunge după rapel, Virgil Musta a spus că nivelul de anticorpi a fost în jur de 100, până la 200 după prima doză, fiind un nivel considerat de medici „posibil de protecţie”. La a doua doză însă, 60% din personal a făcut peste 400 de unităţi, iar un număr mai mic de personal a rămas la un titru cuprins între 200 şi 400.
În plus, studiul a arătat că nu toţi cei care au trecut prin boală au făcut anticorpi: „Am avut persoane care aveau boala dovedită, forme uşoare şi care am constatat că nu au făcut anticorpi. Se pare că formele severe fac imunitate mai bună decât formele uşoare”.
Este motivul pentru care este recomandabil ca toate persoanele să facă vaccinul, indiferent dacă au trecut prin boală sau nu, a afirmat Musta.
Cei care au trecut prin boală şi au făcut prima doză de vaccin este recomandabil să o facă şi pe a doua, pentru că s-ar putea ca protecţia să scadă după boală la două - trei luni şi să fie pierdută după 3 - 4 luni, pe când vaccinarea completă oferă imunitate pe cel puţin opt luni.
Întrebat, de asemenea, în cât timp dispar anticorpii care apar după boală, medicul timişorean a răspuns că în general după două - trei luni încep să scadă.
În plus, majoritatea persoanelor nu face anticorpi împotriva Spike-ului viral, ci de alt tip: „Sunt nişte markeri de fapt care arată că au trecut prin infecţie, dar anticorpii nu sunt şi cei care te protejează. Există riscul să credem că suntem protejaţi şi să nu avem, de fapt, suficienţi anticorpi protectori”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Situaţia COVID-19 din şcoli. Sorin Cîmpeanu: În Bucureşti sunt 64 de elevi infectaţi cu Sars-Cov-2. Bilanţul, la nivelul ţării
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul