- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (05.11.2021, 00:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce au descoperit oamenii de ştiinţă de la Oxford. Un anumit tipar genetic scade şansele de supravieţuire în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2
Oamenii de ştiinţă au identificat o genă specifică care dublează riscul de insuficienţă respiratorie cauzată de Covid-19 şi care ar putea explica de ce unele grupuri etnice sunt mai predispuse decât altele la boala gravă, scrie Bloomberg.
Urmărește
3341 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au descoperit că o versiune cu risc mai mare a genei împiedică, cel mai probabil, celulele căilor respiratorii şi plămânilor să reacţioneze în mod corespunzător la virus. Aproximativ 60% dintre persoanele cu origini sud-asiatice sunt purtătoare ale acestei versiuni a genei, comparativ cu 15% dintre persoanele cu origini europene, potrivit studiului publicat joi.
Descoperirile ajută la explicarea motivelor pentru care s-ar putea să se fi înregistrat rate mai mari de spitalizare şi de deces în anumite comunităţi şi pe subcontinentul indian. Autorii au avertizat că gena nu poate fi folosită ca unică explicaţie, deoarece mulţi alţi factori, cum ar fi condiţiile socio-economice, joacă un rol. În ciuda unui impact semnificativ din partea virusului la persoanele cu ascendenţă afro-caribiană, doar 2% sunt purtători ai genotipului cu risc mai ridicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Persoanele cu această genă, cunoscută sub numele de LZTFL1, ar beneficia de vaccinare, care rămâne cea mai bună metodă de protecţie, au precizat autorii. Descoperirile ridică posibilitatea cercetării unor tratamente specifice pacienţilor cu această genă, deşi în prezent nu există medicamente adaptate.
Acest lucru "arată că modul în care plămânii răspund la infecţie este esenţial", a declarat James Davies, co-autor principal şi profesor asociat de genomică la Oxford, care a lucrat la terapie intensivă în timpul pandemiei. "Acest lucru este important deoarece majoritatea tratamentelor s-au concentrat pe schimbarea modului în care sistemul imunitar reacţionează la virus".
Davies şi colegii săi au găsit gena folosind inteligenţa artificială şi tehnologia moleculară de ultimă oră. Echipa a antrenat un algoritm pentru a analiza cantităţi mari de date genetice provenite de la sute de tipuri de celule din tot corpul, iar apoi a folosit o nouă tehnică care le-a permis să se concentreze asupra ADN-ului din spatele acestui semnal genetic specific.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36