- Home
- Coronavirus
- (05.05.2020, 15:32)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce fel de lider preferă românii în vreme de epidemie şi pe ce loc e Nicolae Ceauşescu
- Modelele românilor în vremea pandemiei: Raed Arafat e favoritul publicului larg, Angela Merkel e preferată de oamenii de business.
- În ceea ce priveşte liderii istorici, publicul larg îi admiră în ordine pe Mihai Viteazul, Nicolae Ceauşescu, Alexandru Ioan Cuza, Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş.
- Cel mai admirat lider de către antreprenori şi cei din domeniile marketing şi comunicare este Angela Merkel, pe locurile următoare situându-se Raed Arafat şi Bill Gates.
Urmărește
3725 afișări
Sursa foto: Profimedia
Un studiu Crisis InsightsMeter lansat de Unlock pe perioada pandemiei arată ce modele de lider îşi doresc românii în criză. Studiul arată şi cât de diferită este perspectiva publicului larg faţă de cea pe care o au specialiştii din marketing şi comunicare atunci când e vorba de atributele liderului ideal.
Raed Arafat este cel mai admirat lider de către public în prezent, fiind urmat de Klaus Iohannis, Nelu Tătaru, Ludovic Orban, Ion Marcel Vela, Angela Merkel, Vladimir Putin, Traian Băsescu, Victor Ponta, Donald Trump. Preferinţele antreprenorilor şi ale celor din marcom se îndreaptă spre Angela Merkel, pe locurile următoare situându-se Raed Arafat, Bill Gates, Nelu Tătaru, Barack Obama, Jacinda Arden, Vlad Voiculescu, Klaus Iohannis, Regina Elisabeta a II-a, Carmen Uscatu.
În ceea ce priveşte liderii istorici, publicul larg îi admiră în ordine pe Mihai Viteazul, Nicolae Ceauşescu, Alexandru Ioan Cuza, Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş. Preferat de oamenii de business este Winston Churchill, pe locurile următoare clasându-se Barack Obama, Regina Maria, Nelson Mandela, Mahatma Ghandi.
“Criza aceasta vorbeşte mult despre valori şi despre modele. Reperele oamenilor sunt evident diferite în funcţie de experienţele lor de viaţă. Dar există în noi toţi, în istoria şi cultura noastră, o sămânţă de populism şi totalitarism pe care am şimţit-o învigorată în oameni de când a început lockdown-ul. Avem acea nevoie de “tătuc” care să-I pedepsească pe duşman şi să ne apere de rău. Singurul antitod pentru populism este raportarea la un model nou de lider, competent, responsabil şi disciplinat care să ştie cum să comunice cu oamenii fără să speculeze politic sau economic momentul. Rezultatele arată că suntem relativ aproape de acest tip de leadership, dar presiunea rămâne în continuare foarte mare. Liderii de azi trebuie să măsoare cu rigla şi să gândească cu inima. E mult de învăţat!”, spune Adina Vlad, Managing Partner, Unlock Market Research.
Când e vorba despre trăsăturile cele mai importante pe care trebuie să le aibă un lider, publicul larg consideră că important este să fie responsabil (39%), capabil (36%) şi realist (21%). Oamenii de business cred că în primul rând liderul trebuie să fie empatic (44%), vizionar (30%) şi responsabil (27%). Publicul larg crede că liderii trebuie sa arate că acţiunile lor sunt consecinţe ale viziunii pe care o au şi că un lider putenic trebuie să acţioneze pentru oameni.
Antreprenorii şi cei din marcom consideră că pentru lideri trebuie să prevaleze viziunea empatică şi valorile autentice şi că un lider inspirat este capabil să stabilească o direcţie clară de acţiune.
Opţiunile sunt total diferite între publicul larg şi cel de business în privinţa liderilor istorici, deoarece prima categorie a ales ţinând cont de puterea acestora, în timp ce a doua categorie de intevievaţi a preferat ca criterii viziunea şi valorile demonstrate de lideri, se arată în studiul remis MEDIAFAX.
În privinţa liderilor nominalizaţi în studiu întrebările au fost deschise fără a se prezenta o listă, iar răspunsurile au fost spontane. Acestea sunt valoroase deoarece arată pe cine au minte cei intervievaţi când se gândesc la lideri.
Cercetarea a fost făcută pe un eşantion reprezentativ de 604 persoane din publicul larg, precum şi cu 70 de antreprenori şi oameni de marketing şi publicitate. Datele au fost colectate în perioada 10-20 aprilie 2020.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Controversata origine a virusului SARS-CoV-2: Dovezile aduse de cinci servicii secrete, reunite sub numele „Five Eyes”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat