- Home
- Coronavirus
- (25.04.2020, 12:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Ce-i doare pe stomatologi: legislaţia neclară şi echipamentele scumpe şi greu de găsit
- În Capitală, doar 8 clinici private au avizul DSP ca să asigure urgenţele stomatologice. DSP a pus condiţii greu de îndeplinit pentru cabinetele stomatologice
- Sunt 500 de cabinete pe lista de aşteptare a unei firme care distribuie aparate de aerosoli
- La privat, pacienţii care au o urgenţă trebuie să achite şi costul echipamentelor medicale. La stat, urgenţele stomatologice pot fi tratate doar la Spitalul „Dan Theodorescu”
Urmărește
520 afișări
Dacă ai o urgenţă stomatologică în perioada acesta, poţi spune că ai într-adevăr o problemă. În Capitală sunt doar 8 clinici private care au reuşit să obţină avizele DSP. Lista lor o găseşti pe site-ul instituţiei. Sunt aşa puţine pentru că noile cerinţe formulate de Direcţia de Sănătate Publică pentru a da aviz în această perioadă sunt greu de îndeplinit: echipamente de protecţie pentru personalul medical, aparate de aerosoli şi distanţarea pacienţilor în sălile de aşteptare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Nebulizatoarele, cum mai sunt denumite aparate de aerosoli, sunt foarte greu de găsit, iar autorităţile nici măcar nu au stabilit concret ce caracteristici trebuie să aibă acestea.
„La una dintre firmele furnizoare lista de aşteptare este de 500”, afirmă dr. Ion Nicolescu.
Echipamentele impuse de autorităţi în cabinetele stomatologice nu sunt doar greu de găsit, ci şi foarte scumpe. Aşa că tu, ca pacient, va trebui să achiţi, pe lângă preţul intervenţiei de urgenţă, şi costul aparatului, care ajunge la aproape 400 de lei.
„Cei care pot implementa normativele de lucru sunt blamaţi şi de către colegi, şi de catre pacienţi că impun astfel de preţuri care din păcate sunt extrem de reale”, adaugă acesta.
Medicii stomatologi spun că noile reguli impuse de DSP nici măcar nu sunt foarte clare.
„Autorităţile ar trebui să adapteze această listă a urgenţelor, pentru că o urgenţă mica astăzi pe care nu vrem să o tratăm în cabinetul stomatologic şi o tratăm telefonic poate să devină o urgent cu complicaţii majore”, spune dr. Ion Nicolescu.
„Problema este că nu avem o comunicare clară, nu există informaţii pe site-urile care ne sunt accesibile astfel încât medicii să înţeleagă uşor ceea ce are de făcut astfel încât să nu încalce cadrul legal”, explică dr. Luciana Popa, medic specialist endodont.
În faţa atâtor necunoscute şi ştiind şi ce preţuri presupune alinierea la noile norme, multe cabinete stomatologice nici măcar n-au mai încercat să obţină aviz de la DSP.
„Foarte multe clinici nu le-au cerut, aşa este. Lucrurile nu sunt foarte mult în plus faţă de activitatea lor obişnuită, faţă de regulile care erau”, declară dr. Laura Acatrinei, director DSP Bucureşti.
Stomatologii spun că, gradual, trebuie să reia şi ei activitatea cât mai curând.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: O tânără de 21 de ani din România a murit din cauza coronavirusului. Ea este cea mai tânără victimă din ţara noastră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36