- Home
- Coronavirus
- (11.02.2021, 18:59)
- Roxana Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce presupune testarea rapidă COVID-19 în şcoli
- Testarea rapidă în şcoli a dat dovadă de eficienţă în SUA
- Anamaria Bumb, asistent, spune că se pot testa aproximativ 25 de persoane într-o oră
- Elevii nu au voie să mănance şi să bea apă înainte de a fi testaţi
Urmărește
996 afișări
Semestrul II a adus şi o regulă nouă, testarea elevilor şi a profesorilor din unităţile de învăţământ din România. Aceştia vor fi testaţi în şcoli, dacă prezintă simptome de imbolnăvire cu SARS-COV-19.
Un studiu realizat de organizaţia Mathematica, pentru Rockefeller Foundation, ONG implicat în campaniile de testare din SUA, estimează că testarea săptămânală a elevilor şi personalului din şcoli poate reduce cu 50% infectările la nivelul unităţilor de învăţământ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mii de protestatari formează un lanț uman în Georgia înaintea schimbării de putere. Salome Zourabichvili refuză demisia
-
Telegram blochează accesul la canalele media de stat din Rusia în mai multe ţări din UE
-
Avion prăbuşit în Coreea de Sud. La bord se aflau 175 de pasageri şi şase membri ai echipajului
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
Cu cât scade nivelul testărilor, cu atât efectele, deşi existente, sunt mai puţin semnificative.
Sunt pregătite şcolile noastre să-şi testeze elevii ?
Directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, Vasile Nicoară împreună cu echipa medicală a liceului sunt pregătiţi să înceapă testarea rapidă în cabinetul şcolar.
Vasile Nicoară, director Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Constanţa: Aceste teste vor fi operate numai de către personalul medical instruit. Noi avem şi medic şi asistent şcolar care odată cu intrarea în carantină, în perioada de închidere a şcolii, şcoala online, au fost preluaţi de către Direcţia Sanitară şi au primit alte roluri.
Anamaria Bumb are 36 de ani şi este asistent şef într-o clinică privată. De 14 ani practică această meserie, iar de când a început pandemia testează peste 30 de pacienţi zilnic cu teste PCR sau teste rapide.
Pentru a face un test rapid Covid-19, Anamaria are nevoie de un echipament de protecţie ce include bonetă, vizieră, mască, mănuşi de unică folosinţă şi dezinfectant.
Testul rapid include toate componentele necesare pentru a fi efectuat.
Elevii şi profesorii nu au voie să mănânce sau să bea apă înainte cu patru ore de a efectua testul, de aceea este indicat să fie prelevat la prima oră la care ajung la şcoală.
Primul rezultat al testului rapid se poate citi în primele 15 minute de la prelevare.
Anamaria Bumb: În principiu cam la două, trei minute se poate efectua un test. Adică 20-25 de teste pe oră. Aproximativ o clasă întreagă va putea fi testată într-o singură oră.
Citește pe alephnews.ro: Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe