- Home
- Coronavirus
- (28.10.2020, 14:00)
- Maria Magla
Celulele T, „luptătorii” din organismul uman care ţin coronavirusul la distanţă. Vestea bună e că pot fi înmulţite şi în laborator
- Unii pacienţi care se recuperează după Covid au celule T care le oferă imunitate faţă de virus
- Celulele T recunosc proteinele virale ale Sars-Cov-2 şi sunt pregătite să lupte cu virusul
- Celulele T pot fi înmulţite cu succes în laborator
Urmărește
4978 afișări
A venit momentul să te bucuri de o înmulţire. Un nou studiu, făcut de unul dintre cele mai bune spitale pentru copii din SUA, arată că limfocitele T, luate din sângele persoanelor care s-au recuperat după o infecţie COVID-19, pot fi multiplicate cu succes în laborator. Vestea şi mai bună este că îşi pot menţine capacitatea de a viza în mod eficient proteinele care sunt esenţiale pentru funcţionarea virusului. Ele pot ajuta persoanele cu afecţiuni cronice să construiască un răspuns imun, înainte de expunerea la virus şi, prin urmare să le protejeze de o infecţie gravă.
„La pacienţii care au trecut deja prin infecţia cu Sars-Cov-2, în afară de anticorpii protectori există şi protecţia asigurată de aceste limfocite T. Pentru că aceste limfocite T au memorie şi în momentul în care s-a trecut o data prin infecţie, organismul este pregătit în momentul în care vine un al doilea contact cu virusul. Extrapolând de aici, putem să ne gândim şi la un tratament, imunoterapie, care să îi ajute pe pacienţii vulnerabili să primească acest tratament, care să fie bazat pe limfocitele T şi acest tratament ar putea să îi ajute, fiind de fapt o profilaxie. S-ar putea face tip transfuzie pentru pacienţii la care ne gândim că ar putea avea o formă severă. Exact principiul plasmei convalescente, ar putea fi folosit şi aici. Sunt destul de multe studii care vin cu date legate de asta şi probabil că în viitorul apropiat, s-ar putea să avem destul de multe reuşite”, spune Adrian Marinescu, medic infecţionist.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe