Comisia Europeană face achiziţii pentru tratarea COVID-19. Ce presupune terapia cu anticorpi monclonali

  • Comisia Europeană (CE) a anunţat joi semnarea unui contract-cadru de achiziţii publice comune cu compania Glaxo Smith Kline pentru furnizarea de sotrovimab (VIR-7831).
  • Este vorba despre o terapie experimentală cu anticorpi monoclonali, dezvoltată în colaborare cu VIR Biotechnology.
  • Până acum, Comisia Europeană a încheiat aproape 200 de contracte pentru diferite contramăsuri medicale, în valoare de peste 12 miliarde de euro.
Urmărește
1304 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană face achiziţii pentru tratarea COVID-19. Ce presupune terapia cu anticorpi monclonali

Acestă achiziţie face parte din primul portofoliu de cinci tratamente promiţătoare anunţat de Comisie în iunie 2021 şi este, în prezent, în curs de revizuire continuă de către Agenţia Europeană pentru Medicamente, anunţă CE.

În strategia noastră de combatere a COVID-19 ne-am angajat să dispunem de cel puţin trei noi tratamente autorizate până în luna octombrie. În prezent, încheiem un al doilea contract-cadru care le oferă pacienţilor tratamente cu anticorpi monoclonali. Pe lângă vaccinuri, schemele de tratament sigure şi eficace vor juca un rol esenţial în revenirea Europei la o nouă normalitate”, declară Stella Kyriakides, comisarul pentru Sănătate şi siguranţă alimentară.

16 state membre ale UE participă la achiziţiile publice pentru achiziţionarea a până la 220.000 de tratamente. Sotrovimab poate fi utilizat pentru tratamentul pacienţilor cu coronavirus cu simptome uşoare care nu necesită oxigen suplimentar, dar care prezintă un risc ridicat de a evolua către o formă severă de COVID-19.

Conform CE, studiile în curs sugerează că tratamentul timpuriu poate reduce numărul de pacienţi a căror infectare evoluează către forme mai severe şi care necesită spitalizare sau internare în unităţile de terapie intensivă.

Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Aceştia se prind de proteina spike şi blochează astfel legătura virusului cu celulele umane.

În temeiul contractului-cadru actual cu Glaxo Smith Kline, statele membre pot achiziţiona sotrovimab (VIR-7831) dacă şi atunci când este necesar, după ce au primit fie o autorizaţie de utilizare de urgenţă în statul membru în cauză, fie o autorizaţie (condiţionată) de punere pe piaţă la nivelul UE din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente”, se mai arată în comunicatul CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici