Video Companiile aeriene sunt în picaj din cauza COVID-19. Cât e nota de plată pentru avioanele ţinute la sol

  • Chiar dacă avioanele sale nu zboară, o companie are cheltuieli de cel puţin 8 milioane de euro pe lună
  • Specialiştii spun că şi după finalul pandemiei, oamenii vor fi reticenţi în privinţa călătoriilor cu avionul
  • Piloţii îşi pierd licenţele dacă nu zboară timp de 90 de zile
Urmărește
1171 afișări

Cel puţin 8 milioane de euro. Atât cheltuieşte o companie aeriană pentru salarii, taxe şi operaţiunile de întreţinere, într-o lună în care aeronavele sale nu zboară.

Gheorghe Răcaru – fost CEO Tarom şi Blue Air: "Avioanele la sol necesită întreţinere, cheltuili cu personalul cu piese de schimb, cu consumabile, ratele la avioane, poate unele companii pot să negocieze cu închiriatorii, altele poate nu".

Iar problemele financiare abia au început, crede specialistul în aviaţie.

 "Eu nu văd plecând aviaţia din nou, în full să zicem dacă peste 2-3 luni de zile ar dispărea acest virus", mai spune Răcaru.

E greu de crezut că după ce vor sta săptămâni sau poate luni în izolare, oamenii vor mai avea acelaşi apetit pentru călătorii cu avionul.

Inclusiv licenţele piloţilor sunt în pericol, dacă aceştia nu zboară timp de 90 de zile. După această perioadă, ei trebuie să fie testaţi la simulator.

"În momentul de faţă nu poţi să trimiţi niciun echipaj nicăieri la simulator pentru că nu ai unde dacă nu ai în ţară, cum ar veni"

În încercarea de a-şi diminua pierderile, Tarom a transformat cinci aeronave de pasageri în avioane de marfă şi speră să găsească firme dispuse să le închirieze. În Statele Unite, industria de aviaţie a cerut guvernului federal  un ajutor de stat de 60 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici