Video Companiile se reprofilează şi fac măşti de protecţie. Preţul măştilor medicale a crescut chiar şi de 100 de ori în România

  • România a interzis exportul măştilor de protecţie pentru următoarele 6 luni
  • Preţul măştilor medicale a crescut chiar şi de 100 de ori în România
  • Companii care asamblau până acum televizoare sau telefoane mobile fac acum măşti şi costume de protecţie
Urmărește
5839 afișări

Dacă ai vrut să îţi cumperi o mască de protecţie, ştii deja că sunt aproape imposibil de găsit şi că preţurile sunt şi de 100 de ori mai mari. În România, sitaţia e atât de gravă, încât aceste măşti – la fel şi unele medicamente şi echipamente sanitare - nu pot fi exportate, în următoarele şase luni.

Aşa a decis ministerul Sănătăţii. Dar să-ţi zic şi cum stă treaba în lume la capitolul ăsta: mai multe companii importante s-au reorientat şi s-au apucat să facă măşti de protecţie. Atât de mare e cererea, încât în joc au intrat două fabrici din China, care, în mod normal, se ocupă de maşini.

Una e asociată cu gigantul american General Motors, cealală îl are acţionar pe miliardarul Warren Buffet. Împreună, cele două companii ar putea fabrica aproape 7 milioane de măşti pe zi. Tot cu asta se vor ocupa în perioada următoare şi companiile Sharp şi Foxconn – prima e specializată în televizoare, a doua – în telefoane Apple.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici