- Home
- Coronavirus
- (11.11.2020, 15:45)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concurenţă între vaccinuri. După anunţul Pfizer şi BioNTech, Rusia susţine că Sputnik V are o eficienţă mai mare
- Vaccinul rusesc Sputnik V este 92% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19, potrivit Fondului Suveran al Rusiei.
- Anunţul a venit la câteva zile după ce companiile Pfizer şi BioNTech au precizat ca vaccinul lor are o eficienţă de 90%.
- Pandemia de coronavirus a ucis mai mult de 1,26 milioane de oameni.
Urmărește
1582 afișări
Profimedia
Vaccinul rusesc Sputnik V, în prezent în faza 3 a studiilor clinice, este 92% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19, conform rezultatelor testelor intermediare, a declarat miercuri Fondul Suveran al Rusiei (RDIF), relatează Reuters.
Anunţul a venit la câteva zile după ce companiile Pfizer şi BioNTech au precizat ca vaccinul lor are o eficienţă de 90%.
În timp ce experţii au declarat că datele Rusiei au fost încurajatoare şi au întărit ideea că pandemia ar putea fi oprită de vaccinuri, aceştia au avertizat că rezultatele se bazează doar pe un număr mic de voluntari care au contractat COVID-19.
Analiza a fost efectuată după ce 20 de participanţi au dezvoltat virusul şi a examinat câţi au primit vaccinul faţă de un placebo. Numărul este semnificativ mai mic faţă de cele 94 de persoane infectate din studiul vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.
”Analiza statistică a 20 de cazuri confirmate ale noului coronavirus, cazuri împărţite între persoanele vaccinate şi cele care au primit placebo, indică o rată de eficacitate de 92% pentru vaccinul Sputnik-V după o a doua doză”, conform comunicatului de presă emis de Fondul Suveran Rus (RDIF) şi institutul de cercetare Gamaleïa.
”Presupun că a existat presiune politică după comunicatul de presă de la Pfizer şi BioNTech la începutul săptămânii pentru a trece la nivelul propriilor date”, a declarat Bodo Plachter, director adjunct al Institutului de Virologie de la Universitatea din Mainz. „Ceea ce lipseşte pentru moment este o analiză a semnificaţiei statistice.”
În timp ce Rusia a fost până acum zgârcită cu privire la documentaţia ştiinţifică a acestui vaccin promovat de preşedintele Vladimir Putin, dezvoltatorii Sputnik-V au asigurat miercuri că cercetarea va fi publicată în curând „într-una dintre principalele reviste medicale din lume.” RDIF a asigurat, de asemenea, că va furniza toate datele necesare autorităţilor de reglementare naţională ale ţărilor care doresc să achiziţioneze Sputnik-V.
Fondul rus de investiţii, care susţine dezvoltarea Sputnik V, a declarat că procesul va continua timp de şase luni.
Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya care a dezvoltat vaccinul, a declarat că rezultatele intermediare au demonstrat că Sputnik V este eficient şi vaccinările în masă vor fi lansate în Rusia în următoarele săptămâni.
Pandemi de coronavirus a ucis mai mult de 1,26 milioane de oameni, a închis afacerile şi a lăsat milioane de locuri de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
-
Avertisment Salvamont: muntele e un loc minunat, dar nu un podium de modă, nu fiţi iresponsabili
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe