- Home
- Coronavirus
- (27.04.2020, 09:08)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copilul tău stă tot mai mult lipit cu ochii de ecrane? Nu dispera! Specialiştii spun că acest lucru îl poate salva pe timp de pandemie
- Interacţiunile sociale sunt vitale pentru minţile tinere
- Canalele de socializare rămân singura modalitate de comunicare la distanţă în vremea izolării la domiciliu
- Oamenii vor să schimbe termenul de distanţare socială cu distanţare fizică
Urmărește
1048 afișări
Sursa foto: Profimedia
Omul prin definiţie este o fiinţă socială. În ciuda faptului că suntem separaţi fizic, putem socializa în continuare împreună, o spun specialiştii. Termenul de distanţare socială ar trebui înlocuit cu distanţare fizică. Ne putem conecta şi sprijini reciproc de la distanţă, ca să evităm contactul fizic inutil, în vremurile în care coronavirusul face ravagii pe glob.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru copii şi tineri interacţiunile sociale în primii ani de viaţă sunt extrem de importante. Dacă realitatea actuală va menţine blocate pe termen lung aceste interacţiuni, aceştia ar putea fi grav afectaţi.
Contactele sociale ne „şlefuiesc” lumea încă din primii ani de viaţă. Din momentul în care ne naştem şi începem să interacţionăm cu cei din jurul nostru, ne este stimulat modul în care învăţăm, ne dezvoltăm şi simţim. Cercetările pe animale au demonstrat că privarea de socializare în prima parte a vieţii poate determina un curs negativ al dezvoltării în viaţa adultă, relatează The Guardian.
Un studiu realizat pe un eşantion cu vârste cuprinse între 18 şi peste 60 de ani al University College of London arată că cei mai afectaţi de măsurile de izolare sunt tinerii între 18-24 de ani. Ei au resimţit singurătate şi anxietate în urma limitării contactelor sociale. Adolescenţii în special au nevoie să fie alături de prietenii lor şi pentru ei contează poate mai mult ca orice să primească validare reciprocă. Majoritatea problemelor de sănătate mintală apar încă din adolescenţă.
Cu toate acestea, societatea în care trăim este mai conectată digital ca niciodată. Un avantaj al acestui aspect ar fi faptul că putem folosi telefonul sau tableta pentru a reproduce o discuţie faţă în faţă, chiar dacă suntem la sute de kilometri distanţă.
Interacţiunile digitale ne pot face să ne simţim mai puţin excluşi social şi reduc nivelul de anxietate generat de măsurile restrictive la care suntem supuşi. Este demonstrat ştiinţific că unele aspecte ale socializării prin intermediul tehnologiei activează sistemele de recompensă din creierul nostru.
Inovaţiile digitale au potenţialul de a atenua consecinţele negative care se abat asupra tinerilor separaţi de prietenii lor.
Mulţi părinţi sunt îngrijoraţi de timpul petrecut de copii lor în faţa ecranelor. Totuşi, acestea au un impact major asupra creierului şi comportamentului, iar dovezile că ar face rău sunt inexistente. Mai mult, experţii spun că, de fapt, activităţile desfăşurate prin intermediul ecranelor ar trebui să-i preocupe pe părinţi.
Socializarea şi jocurile reprezintă soluţii ideale pentru a face carantina mai uşoară pentru toţi tinerii care sunt despărţiţi momentan de prietenii lor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Cupluri în carantină: stres, anxietate şi frică de necunoscut. Ce ne sfătuiesc psihologii?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36