- Home
- Coronavirus
- (27.04.2020, 09:08)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copilul tău stă tot mai mult lipit cu ochii de ecrane? Nu dispera! Specialiştii spun că acest lucru îl poate salva pe timp de pandemie
- Interacţiunile sociale sunt vitale pentru minţile tinere
- Canalele de socializare rămân singura modalitate de comunicare la distanţă în vremea izolării la domiciliu
- Oamenii vor să schimbe termenul de distanţare socială cu distanţare fizică
Urmărește
1048 afișări
Sursa foto: Profimedia
Omul prin definiţie este o fiinţă socială. În ciuda faptului că suntem separaţi fizic, putem socializa în continuare împreună, o spun specialiştii. Termenul de distanţare socială ar trebui înlocuit cu distanţare fizică. Ne putem conecta şi sprijini reciproc de la distanţă, ca să evităm contactul fizic inutil, în vremurile în care coronavirusul face ravagii pe glob.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
„Nu putem da oameni afară" - reacţia firmelor la decizia guvernului de a anula facilităţile fiscale
-
„Nu hrăniţi trollul”. Olaf Scholz reacţionează la insultele făcute de Elon Musk
-
Zelenski s-a oferit să cumpere arme de la viitoarea administraţie Trump cu active ruseşti îngheţate
Pentru copii şi tineri interacţiunile sociale în primii ani de viaţă sunt extrem de importante. Dacă realitatea actuală va menţine blocate pe termen lung aceste interacţiuni, aceştia ar putea fi grav afectaţi.
Contactele sociale ne „şlefuiesc” lumea încă din primii ani de viaţă. Din momentul în care ne naştem şi începem să interacţionăm cu cei din jurul nostru, ne este stimulat modul în care învăţăm, ne dezvoltăm şi simţim. Cercetările pe animale au demonstrat că privarea de socializare în prima parte a vieţii poate determina un curs negativ al dezvoltării în viaţa adultă, relatează The Guardian.
Un studiu realizat pe un eşantion cu vârste cuprinse între 18 şi peste 60 de ani al University College of London arată că cei mai afectaţi de măsurile de izolare sunt tinerii între 18-24 de ani. Ei au resimţit singurătate şi anxietate în urma limitării contactelor sociale. Adolescenţii în special au nevoie să fie alături de prietenii lor şi pentru ei contează poate mai mult ca orice să primească validare reciprocă. Majoritatea problemelor de sănătate mintală apar încă din adolescenţă.
Cu toate acestea, societatea în care trăim este mai conectată digital ca niciodată. Un avantaj al acestui aspect ar fi faptul că putem folosi telefonul sau tableta pentru a reproduce o discuţie faţă în faţă, chiar dacă suntem la sute de kilometri distanţă.
Interacţiunile digitale ne pot face să ne simţim mai puţin excluşi social şi reduc nivelul de anxietate generat de măsurile restrictive la care suntem supuşi. Este demonstrat ştiinţific că unele aspecte ale socializării prin intermediul tehnologiei activează sistemele de recompensă din creierul nostru.
Inovaţiile digitale au potenţialul de a atenua consecinţele negative care se abat asupra tinerilor separaţi de prietenii lor.
Mulţi părinţi sunt îngrijoraţi de timpul petrecut de copii lor în faţa ecranelor. Totuşi, acestea au un impact major asupra creierului şi comportamentului, iar dovezile că ar face rău sunt inexistente. Mai mult, experţii spun că, de fapt, activităţile desfăşurate prin intermediul ecranelor ar trebui să-i preocupe pe părinţi.
Socializarea şi jocurile reprezintă soluţii ideale pentru a face carantina mai uşoară pentru toţi tinerii care sunt despărţiţi momentan de prietenii lor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Știi cum procedezi la alegeri. Cauți Trump pe buletin. Cu liderii Democrativei, rămâne cum am stabilit: Le-o dai în vot
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cupluri în carantină: stres, anxietate şi frică de necunoscut. Ce ne sfătuiesc psihologii?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Zodia care se umple de bani în 2025, potrivit cunoscutei Minerva: va avea cea mai mare provocare financiară
CANCAN.RO
Cât plătești pentru un kilogram de somn sau plătică din Delta Dunării. Cât costă macroul sau crapul, pentru masa de Bobotează și Sf. Ion
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe