- Home
- Coronavirus
- (08.10.2020, 09:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus: 6000 de experţi din sănătate s-au alăturat unei mişcării globale anti-carantină
- Mii de oameni de ştiinţă şi experţi în sănătate s-au alăturat unei mişcări globale care avertizează despre „îngrijorări grave” legate de politicile de carantină în combaterea Covid-19.
- Aproape 6.000 de experţi spun că abordarea are un impact devastator asupra sănătăţii fizice şi mentale, precum şi a societăţii.
- Aceştia solicită ca protecţia să se concentreze asupra celor vulnerabili, în timp ce oamenii sănătoşi să îşi continuă viaţa.
- Declaraţia a provocat dispute în comunitatea ştiinţifică.
Urmărește
7048 afișări
Coronavirus: 6000 de experţii din sănătate s-au alăturat unei mişcării globale anti-carantină
Şaizeci şi şase de medici din Marea Britanie, inclusiv doctorii TV Phil Hammond şi Rosemary Leonard şi un număr de medici care au deţinut funcţii de conducere la Asociaţia Medicală Britanică, i-au scris secretarului de sănătate, spunând că nu se pune suficient accent pe „daunele necovide”. în luarea deciziilor, relatează BBC.
Ce este Marea Declaraţie Barrington?
Mişcarea a început în SUA. Declaraţia a fost acum semnată de aproape 6.000 de oameni de ştiinţă şi experţi medicali din întreaga lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Aceştia spun că menţinerea politicilor de carantină până când este disponibil un vaccin ar provoca „daune ireparabile, cu persoanele defavorizate afectate în mod disproporţionat”.
Prejudiciile pentru sănătate citate includ:
- rate mai mici de vaccinare în rândul copii
- înrăutăţirea îngrijirii pacienţilor cu boli de inimă şi cancer
- deteriorarea moralului şi stării menatle în rândul populaţiei
Pe măsură ce imunitatea creşte în populaţie, riscul de infecţie pentru toţi - inclusiv pentru cei vulnerabili - scade, spun ei. Şi aceasta ar fi o abordare mult mai „plină de compasiune”.
Sursă: Grafic întocmit de BBC pe baza datelor de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA
Declaraţia recomandă o serie de măsuri pentru protejarea persoanelor vulnerabile, inclusiv testarea periodică a lucrătorilor din domeniul îngrijirii. Persoanele pensionate care locuiesc acasă ar trebui să primească alimente şi alte elemente esenţiale. Şi, atunci când este posibil, ar trebui să întâlnească membrii familiei într-un spaţiu exterior, decât înăuntru. Măsuri simple de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor şi rămânerea acasă atunci când este bolnav, ar trebui să fie practicate de toată lumea.
Dar:
- persoanelor tinere cu risc scăzut ar trebui să li se permită să lucreze normal
- şcolile şi universităţile ar trebui să fie deschise pentru predarea faţă în faţă
- activităţile sportive şi culturale ar putea relua şi restaurantele redeschise
Ce spun alţi experţi?
Deşi este clar „bine intenţionată”, declaraţia are defecte etice, logistice şi ştiinţifice profunde, spune dr. Stephen Griffin, profesor asociat al şcolii de medicină a Universităţii din Leeds.
Vulnerabilii provin din toate categoriile sociale şi merită să fie „trataţi în mod egal”.
Între timp, expertul în biologie celulară al Universităţii din Reading, dr. Simon Clarke, spune că rămâne neclar dacă imunitatea de turmă este chiar realizabilă.
"Şi nu ştim cât de eficace sau de lungă durată va fi imunitatea post-infecţie a oamenilor".
Unii experţi spun că cel mai probabil scenariu este că imunitatea nu este de termen lung, dar viitoarele reinfecţii devin mai uşoare.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe