Coronavirus în lume LIVE UPDATE 27 ianuarie. Germania, speriată de COVID-19. Autorităţile iau în calcul restricţii drastice de intrare în ţară

  • Guvernul german discută despre reducerea spre zero a numărului de zboruri care ajung în ţară, în încercarea de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului.
  • Cercetătorii americani lucrează la un vaccin anti Covid-19 pentru nurci
  • Uniunea Europeană va încerca să creeze un program de pregătire pentru bio-apărare sub forma unui parteneriat public-privat.
Urmărește
1937 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 27 ianuarie. Germania, speriată de COVID-19. Autorităţile iau în calcul restricţii drastice de intrare în ţară

Coronavirus în lume 27 ianuarie. Germania, speriată de COVID-19. Autorităţile iau în calcul restricţii drastice de intrare în ţară

 
Alte măsuri luate în considerare de către autorităţile germane sunt închiderea frontierelor către regiunile în care noile tulpinile sunt mai răspândite. Conform Bild, cancelarul Angela Merkel i-a cerut lui Seehofer să examineze modalităţile prin care se poate reduce rata de infectare cu noile tulpini. 
 
  • Nurcile s-au dovedit extrem de sensibile la pandemia de coronavirus. Două firme americane testează deja vaccinuri şi sunt în faza în care au cerut licenţă la Departamentul Agriculturii din SUA, potrivit New York Times. 
 
  • Uniunea Europeană va lansa un program de bio-apărare. Ursula von der Leyen: Programul va încerca să pregătească UE pentru umătoarele pandemii.

 

  • Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat marţi că este de acord cu restricţionarea exporturilor de vaccinuri pentru Covid-19 produse în UE, deoarece se acumulează întârzieri în livrarea serurilor.
     
„Vaccinurile care sunt scoase din UE au nevoie de o licenţă, astfel încât să ştim cel puţin ce se produce şi ce părăseşte Europa. Şi dacă părăsesc Europa, asiguraţi-vă că există o distribuţie corectă,” a spus Jens Spahn pe canalul ZDF, citat de Le Figaro.
 
Comentând întârzierile anunţate de AstraZeneca în furnizarea vaccinului său împotriva coronavirusului în UE, el a spus că înţelege că, într-un „proces atât de complex ca producţia de vaccin, există uneori probleme”. Dar afirmă că ar trebuie „să îi preocupe pe toţi în mod echitabil şi egal.”
 
”Nu este vorba despre UE în primul rând, ci din Europa, adică partea echitabilă”, mai spune acesta. Jens Spahn a subliniat că UE a încheiat contracte cu Astrazeneca şi a prefinanţat deja construcţia unei noi fabrici de producţie. 
 
Comisia Europeană a rezervat până la 400 de milioane de doze din acest vaccin, deja utilizat în Regatul Unit. Aprobarea sa în UE este aşteptată pentru vineri. 
 
 
  • Experţii din Marea Britanie vor oferi sfaturi cu privire la variaţiile virusului prin intermediul unei platforme la care vor avea acces toate ţările 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici